Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminowa

Zamiast Yasmin Cilest

Polecane posty

Gość Yasminowa

Witawki!!!!!!! Powiedzcie mi czy warto się przesiadać z Yasmin na Cilest??? Podawajcie ceny Cilestu w waszych miejscowościach!!!

Gość kochana22
u mnie Cilest 16 zl. lekarz mi proponowal zamiane z cilestu na yasmin, ale ja wolalam pozostac przy cilescie gdys dobrze sie czuje na nich i wole nie eksperymentowac

Gość bulbaaa
hejka! Bralam kiedys Cilest przez jakies pol roku czulam sie fatalnie przytylam i caly czas mialam zawroty glowy i mdlosci, obecnie biore Yasmin i czuje sie rewelacyjnie w sumie caly czas chudne i samopoczucie super. Osobiscie nie polecam tej zamiany ale jak wszystkie wiemy to jak kto toleruje tabletki to indywidualna sprawa takze musisz sama zadecydowac. pozdrawiam

Gość Yasminowa
ja borę Yasmi około pół roku, wydawały mi się odpowiednie, ale ostatnio mój chłopak i ja zauważyliśmy, że strasznie mi się uwidoczniły żyły (nie wiem czy to wina tego, że jestem strasznie blada) oraz lecą mi włosy z głowy... czy też może to jest wina diety odchudzającej... a cilest podobno jest tani i dlatego moja decyzja...

Gość bulbaaa
Nie mam pojecia czy te objawy to wina tabletek byc moze, tak jak pisalam wczesniej kazda z nas jest inna i kazda reaguje inaczej. Dlatego mozesz sprobowac zamienic, moze akurat bedzie wszystko super a nawet lepiej. No i fakt wiecej pieniazkow w kieszeni, ja nie mam takiej mozliwosci niestety i 40 zl miesiecznie idzie na tabletki :/

Gość akma
a ja Ci powiem tak: wszystkie baby jakie znam które brały cilest juz go nie biorą i narzekają. ja biorę yasmin i sa najlepsze ze wszystkich jakie brałam (brałam 4 różne) sa drższe ale pewniejsze i włosy z głowy i blada cera to napewno nie tabletki. może stres albo przemęczenie a może palisz papierosy. idź sie zbadaj. a zanim zacznie się brać tabletki to ogólnie powinno się przejść badania endokrynologiczne które zleca ginekolog żeby dobrac tę najwłaściwszą dla każdej kobitki indywidualnie dawkę hormonów

Gość akma
zapomniałam sprostowac że narzekają na cilest i nie biorą go bo kiepsko na nie wpływał. ale kazdy jest inny

Gość do akma
ja się badałam i lekarz przypisał mi Yasmin, a może Ty reklamujesz te tableti bo masz za to zapłacone?? nie palę petów i nienawidze tego:o

Gość Yasminowa
to czemu większość kobiet narzeka i ma takie objawy jak ja po Yasmin i czemu we wszystkich krajach zrezygnowali z tych "tak dobrych" tabletek 3-ciej generacji tylko nie u nas??? u nas widać lobing farmaceutyczny dopiero się rodzi i obrasta w siłę, co było widać po przegłosowaniu ustawy o zakazie sprzedaży leków przez sieć, a większość posłów nawet nie wie co to jest sieć, net, internet itd....:o

Gość kochana22
ja biore cilest juz 3 lata i nie narzekam, moja kolezanka tez bierze mniej wiecej 3 lata i rowniez na narzeka. zreszta tabletki antykoncepcyjne to raczej sprawa indywidualna

Gość akma
tylko nie tak ostro prosze. ja sie staram doradzić a Ty mnie atakujesz. po co? niczego nie reklamuje tylko jestem zadowolona. mi lekarz je przepisał po tym jak mnie zbadał i dla mnie sa najodpowiedniejsze z pośród wszystkich na rynku. zbadaj się też i sprawdź czego potrzebujesz może wypadnie na mercillon albo harmonet? mam 2 koleżanki które biorac cilest zaszły w ciążę, nie wiem może to ich błąd w braniu albo coś. nie moja w tym głowa. ale wiem że efekty uboczne w postaci wypadania włosów i bladości cery po yasmin nie były rejestrowane. może Jestes osłabiona, zadbaj o zdrowie, idź sie zbadaj i mnie nie atakuj bo ja chcę dobrze. ps: a na temat naszych posłów to by trzeba było osobne forum założyć:)

Gość ni ma to prowda
dwie na milion zaszły i to na dodatek twoje koleżanki????!!! hahahha:D

Gość novynetka....
za to jest udokumentwane kilka śmierci z uduszenia po braniu yamin:o te tabletki zostały wycofane we wszytskich krajach ze względu na szkodliwość i dużą dawkę hormonów:o już lepszy cilest

Witam:) ja sadze, że yasmin jest teraz lekiem na topie....i wiekszosc lekarzy je przepisuje...a co do tego ze dwie Twoje kolezanki zaszly w ciaze po braniu cilest hmmm wydaje mi sie ze to nie zalezne od tableteki biorac y6asmin tez mozna wpasc....jesli nie bierze sie regularnie...

Gość novynetka....
większośc lekarz je promuje bo ma w tym interes i profity. :o

Gość akma
dlatego dodałam ze byc może to z ich winy i nie moja w tym głowa. przypomnę tylko moją główna tezę : NAJLEPIEJ SIE ZBADAĆ!!! badania endokrynologiczne sa niezbędne dla zdrowia organizmu bo inaczej zawsze coś będzie nie tak. mi widzocznie jest potrzebna duza dawka hormonów skoro zawze miałam powikłania a teraz nie mam. a może umieram już od nich i nic nie czuję;P dziewuchy naprawdę ja nic do cilest nie mam bo sama nie brałam, brałam inne (4 różne) i dopóki mi gin. nie zrobił badań i nie przepisał tego co z nich wyszło to fest źle mi sie działo

Gość akma
i prawda jest to co mówisz ze maja profity bo niektórzy nawet całkiem spore, podobnie jest z mercillonem. dostaja kasę od każdej recepty. ale jak masz infekcje i lekarz przepisze metronidazol zamiast gynalginu to tez kaske łapie. pozdrawiam

Brałam Cilest - biorę Yasmin - i jedne i drugie maja swoje wady ale to co sie dzialo przy Cilescie przechodziło wszelkie granice - stany deprezyjne (jak było lepiej to \"tylko\" koszmarne hustawki nastroju), bóle rąk i nóg (nie życze nikomu, brałam po kilka tabletek przeciwbólowych i nic, a z bólu dosłownie wyłam i wiem , ze to napewno po tych tabsach bo jak odstawiłam juz wiecej sie to nie powtorzyło), niemal całomiesieczne plamienia to chyba najmniej nieprzyjemna sprawa w tym wszystkim..Ao spadku libido nawet nie bede pisała..Yasmin tez nie jest rewelacyjny i \"bezbłędny\" ale przy tym co sie dzialo przy Cilescie bóle migrenowe i nudnosci od czasu do czas no i nawet to przytycie o 2 kg to nic...Ale moze dla Ciebie Cilest bedzie dobry?