Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewcinka

A TO DLA WAS!!!

Polecane posty

1. Dawaj ludziom więcej niż oczekują i rób to z radością. 2. Ożeń się z mężczyzną/kobietą, z którą kochasz rozmawiać. Kiedy się zestarzejecie, wasze rozmowy będą jedną z ważniejszych rzeczy. 3. Nie wierz we wszystko co usłyszysz, lub przeczytasz, nie śpij tyle ile byś chciał. 4. Kiedy mówisz „kocham Cię”, właśnie to miej na myśli. 5. Kiedy mówisz „przepraszam”, patrz tej osobie w oczy. 6. Bądź zaręczony przynajmniej przez 6 miesięcy, zanim zdecydujesz się ożenić. 7. Wierz w miłość od pierwszego spojrzenia. 8. Nigdy, nigdy, przenigdy nie wyśmiewaj czyichś marzeń ! Ludzie, którzy nie mają marzeń, w ogóle niewiele mają. 9. Kiedy kochasz, kochaj głęboko i z pasją. Możesz zostać zraniony, ale jest to jedyna droga, by przeżyć swoje życie w pełni. 10. Kiedy się kłócisz, walcz uczciwie. Nie używaj wyzwisk. 11. Nigdy nie osądzaj ludzi po ich krewnych. 12. Mów wolno, za to myśl szybko. 13. Kiedy ktoś zada Ci pytania, na które nie chcesz udzielić odpowiedzi, uśmiechnij się i zapytaj „Czemu chcesz to wiedzieć?”. 14. Pamiętaj, że wielka miłość i wielkie osiągnięcia, pociągają za sobą wielkie ryzyko. 15. Mów „na zdrowie”, kiedy ktoś kichnie. 16. Kiedy przegrywasz, nie strać tej lekcji, którą niesie przegrana – tylko w ten sposób dotrzesz do sukcesu. 17. Szanuj siebie, szanuj innych ludzi i bierz odpowiedzialność za każde swoje działanie i decyzję. 18. Nie pozwól by mała sprzeczka zniszczyła wielką przyjaźń. 19. Kiedy zdasz sobie sprawę, że popełniłeś błąd, natychmiast zrób krok do tyłu i to napraw. 20. Gdy odbierasz telefon uśmiechnij się, osoba po drugiej stronie usłyszy to w Twoim głosie. 21. Spędź trochę czasu w samotności. 22. Otwórz swe ramiona na zmiany, ale nie pozwól odejść swoim wartościom. 23. Pamiętaj, że cisza jest czasem najlepszą odpowiedzią. 24. Czytaj więcej książek i oglądaj mniej telewizji. 25. Żyj dobre, honorowe życie. Kiedy będziesz starsza i pomyślisz wstecz, będzie to dla Ciebie źródłem głębokiej satysfakcji. 26. Ufaj Bogu, ale zamykaj samochód. 27. Stwórz atmosferę pełną miłości w swoim domu, to naprawdę ważne. Zrób wszystko co możesz, by stworzyć spokojny, harmonijny dom. 28. W kłótniach z ukochanymi osobami, trzymaj się tylko i wyłącznie bieżącej sytuacji. Nigdy nie powracaj do tego co było. 29. Czytaj pomiędzy wierszami. 30. Dziel się swoją wiedzą. To droga by osiągnąć nieśmiertelność. 31. Bądź delikatny i czuły dla Ziemi. 32. Módl się (najlepiej na swój własny sposób). W takiej modlitwie jest niesłychana moc. 33. Nigdy nie przerywaj, kiedy jesteś chwalony. Przyjmuj komplementy dziękując za nie. 34. Troszcz się o swoje sprawy. 35. Nie ufaj mężczyźnie/kobiecie, kiedy nie zamyka oczu przy pocałunku. 36. Raz w roku pojedź do miejsca, w którym nigdy przedtem nie byłeś. 37. Jeśli zarobiłeś lub posiadasz dużo pieniędzy, użyj ich do pomocy innym. To daje największą satysfakcję z bogactwa. 38. Pamiętaj, że czasem kiedy nie dostaniesz tego czego chcesz, jest to łud szczęścia. 39. Ucz się zasad, żeby potem wiedzieć jak łamać je we właściwy sposób. 40. Pamiętaj, że najlepszy związek jest wtedy, gdy kochacie siebie bardziej niż potrzebujecie. 41. Osądzaj swoje sukcesy po tym, z czego musiałeś zrezygnować by to osiągnąć. 42. Pamiętaj, że Twój charakter kreuje Twoje przeznaczenie. (Ale Ty możesz wpływać na swój charakter). 43. Podchodząc do miłości i gotowania, odstaw na bok lekkomyślność.

Gość
dla mnie najlepsze : 2, 4, 5, 8,16, 20(to zawsze robię :P),23, 32,35 (!!), 36, 39, 43 zresztą sama to mam, u mnie to na lodówce wisi i jeszcze DESIDERATAa :)

Gość padalec wstrętny
Nie ufaj mężczyźnie/kobiecie, kiedy nie zamyka oczu przy pocałunku :) ]ja nie zamykam

Gość
Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy. O ile to możliwe, bez wyrzekania się siebie, bądź na dobrej stopie ze wszystkimi. Wypowiadaj swą prawdę jasno i spokojnie i wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha. Porównując się z innymi, możesz stać się próżny lub zgorzkniały, zawsze bowiem znajdziesz gorszych i lepszych od siebie. Niech twoje osiągnięcia, zarówno jak i plany, będą dla ciebie źródłem radości. Wykonuj swą pracę z sercem, jakkolwiek byłaby skromna, ją jedynie posiadasz w zmiennych kolejach losu. Bądż ostrożny w interesach, na świecie bowiem pełno oszustwa, niech ci to, jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty. Wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie jest pełne heroizmu. Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia, ani nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie, co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności. Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny. Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy. Masz prawo być tutaj. I czy to jest dla ciebie jasne czy nie, wszechświat jest bez wątpienia na dobrej drodze. Tak wiec żyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek się trudzisz i jakiekolwiek są twoje pragnienia. W zgiełku i pomieszaniu życia zachowaj spokój ze swą duszą. Przy całej złudności i znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat. Bądź uważny. Dąż do szczęścia. właśnie to ;)

Gość
o tak ! ja codziennie jak sięgam po jogurt to jakąś przeczytam ;) powieś w widocznym miejscu - mogą nastroić do dobrego humoru :) albo takie małe karteczki - afirmacje. też pomagają ! :)

tAK ZROBIE BO CZEGOS MI TERAZ BRAKUJE I POTRZEBUJE ENERGII.... :O TO SE PONARZEKALAM

Dziekuje :) Zaraz zajrze... Musze zaczac cos robic zeby w koncu bylo mi lepiej... Teraz jest niezbyt...

Gość
zajrzyj do księgarni. ksiązki Ewy Foley. polecam. nie wiem, jakie teraz wydaje, ale fajnie pisze, i można wiele o sobie się dowiedzieć. zwłaszcza jak się jest na takim zakręcie :)