Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monalisa z zapaleniem gardła

Ratunku! co na zapalenie gardła! Pomóżcie!

Polecane posty

Mleko z miodem nie działa, cytryna, czosnek nic. Gardło boli mnie już tak że łzy same lecą jak łykam. Czy można jakieś tabletki do ssania? Jakiś tymianek i podbiał albo co???? Pomóżcie proszę :( Jestem w 10 tygodniu ciąży. :(. Dostałam od lekarza tydzień zwolnienia i żadnych tabletek (3 dni temu) a tu się robi coraz gorzej :(. Co można ???

Gość edi1
Duomox, Witamina A+E, Lacidof syrop sosnowy to mi lekarz przepisał ale ja karmie

Dzięki pięknie. :(. Kobiety radźcie !!! :(((((

Wit A+E, lekarka kazała mi rozgryzać. Też duomox ale to tylko na receptę, w ostateczności. Tymianek i podbiał do ssania pewnie można. Próbuj też po łyżeczce miodu ssać, a nie tylko do herbaty dawać. Jeżeli zapalenie gardła to cytryna i za gorące napoje mogą szkody narobić:/

Gość kama8282
hej. ja miałam juz 2 razy zaoalenie gardła. (jestem 24 tc) . lekarz zapisał mi antybiotyk, oczywiscie został powiadomiony ze jestem w ciązy....zapytałam go czy to nie zaszkodzi, wytłumaczył mi ze bakterie trezba zwalczac w ciązy bo ich coraz wiekszy rozwój w org matki moze spowodowac uszkodzenie płodu. a poza ty są antybiotyki i leki któe są w 100% bezieczne w ciązy....

Gość Brzuchatka
Duomox?????????????Tymianek i podbiał albo septolete.To napewno możesz brać w ciąży.

Gość Brzuchatka
Pyta co może sama wziąść a antybiotyk TYLKO z przepisu lekarza.

Gość o_taka
płukanie gardła solą kompres na szyję z ugotowanych w mundurkach i rozgniecionych ziemniaków. mozna też rozgrzać sól na patelni nasypać jej w poszewke od jaśka,potem tym wszystkim owinąć szyję. w ostateczności tzw. pędzlowanie, na patyczek odrobinę roztworu wodnego pioctaniny(taka fioletowa) i posmarować migdały(niestety odruch wymiotny gwarantowany)

Ja miałam tabletki homeopatyczne homeogene9.A teraz jak boli gardło to owijam robie rozbitymi liśćmi kapusty.To naprawde działa i wypróbowałam to nieraz.

Gość Pau.li.na
Ja pije 3 razy dziennie po łyżce syrop z babki lancetowatej