Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moonia

Ile powinno zjadać 7 tyg niemowlę?

Polecane posty

Hej Dziewczyny. Mam pytanie dotyczące karmienia mlekiem modyfikowanym. Obecnie karmię piersią a mlekiem dokarmiam moje dziecko tylko na noc. Jednak widzę że dziecko nie najada sie moim mlekiem :( Dlatego też powoli zastanawiam się nad przejsciem w zupełności na mleko modyfikowane. Tylko nie wiem ile porcji dzinnie i w jakich ilościach powinno otrzymywać 7 tyg dziecko. Na mleku napisane jest że od 90 - 120 ml. Ale czy to nie za dużo dla takiego maleństwa? Proszę o radę doświadczone mamusie. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Zrób 120, na miarce zobaczysz póżniej ile mleka zostało, jśli oczywiście będzie chciał jeść.Ale nie poddawaj sie, ja mam bobaska9 tyg i przestałam przestałam definitywnie jak miał 7 , ten sam problem, spróbuj jednak dokarmiać go tylko butelką tzn najpierw pierś a potem dopiero butla.Pozdrawiam

moja 7 tyg corcia zjada 6 razy po 120 - 160 takze na dzien wychodzi ok 750- 800 ml + przepajanie herbatka

Hej z rana! Dziekuję za odpowiedzi.....troche duzo wydaje mi sie tego jedzenia jak na takie niemowlę...ale może rzeczywiście tyle potrzebuje...Boje sie tylko żeby jej za bardzo nie rozciagnąć żołądka...A jak to jest z dziecmi...Mój mąż smieje sie ze mnie i mówi że \"dziecko to nie ryba\" że zje wszystko co jej dasz tylko zje tyle ile potrzebuje...ale mnie sie wydaje ze zje wszystko co dostanie nie wiem może jestem w błędzie :(

moonia mysle Twoj maz ma racje.. moja mała mimo ze je moim zdaniem dosc sporo, to jak nie jest glodna to zje 50 i wypycha smoczek jezykiem mimo 3 godzin ktore minely od poprzedniego jedzenia :)

Ja polecam świetną ksiażkę z całym schematem żywienia niemowląt. Mnóstwo rad i przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość SlowianskaLala
Bylam ostatnio u doradcy laktacyjnego. I tak 1dniowe niemowle powinno zjesc 10ml na raz +/- 10ml. 6dniowe-60ml plus minus 10ml 7dniowe-70ml plus minus 10ml I tal do 12 dnia gdzie dziecko moze zjesc na raz okolo 120ml i tp sie utrzymuje az do podawania pokarmow stalych...