Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i załamana

Jak uciszyć plotkującą żmiję?

Polecane posty

Gość i załamana

Potrzebuję rady - co zrobić z plotkującą sąsiadką, jak zamknąć jej niewyparzony dziób? Nie daję sobie już z tym rady, ona po prostu mnie wykończy. Kilka miesięcy temu na imprezie złożyła mojemu mężowi dwuznaczną propozycję, że będzie o niego dbała i będzie dla niego dobra jeśli on zapewni utrzymanie jej i jej dziecią (ma ich pięcioro). On jej odmówił, a do tego powiedział mi o wszystkim odrazu po imprezie i wtedy wszystko się zaczęło. Pomawia go do wszystkich naszych znajomych że ma na boku panienek na pęczki i że go przyłapała z nie jedną (a najpewniej była materacem). Insynułuje, że chwalił się do kolegów że spał z miomi wszystkimi koleżankami. Straciłam przez to niejedną koleżankę, bo żadna nie chce być mieszana w jakieś chore gierki i boją się, że to może być prawda, że on tak mówił i nie chcą popsuć sobie opinii. Ostatnio zdarzył się u nas w bloku wypadek - pobili chłopaka ze skutkiem śmiertelnym, a jak mój mąż pojechał w delegację to puściła famę na całą dzielnicę, że wsadzili go do więzienia za to zabójstwo. Rodzina do mnie wydzwaniała czy to prawda a ja nie wiedziałam o co chodzi. Wczoraj straciłam kolejną przyjaciółkę i teraz nie mam nikogo bliskiego w pobliżu, a mąż znów jest w delegacji. Jestem załamana i nie wiem co z tym robić - Poradźcie coś proszę.

Gość glowa do gory
rzeczywiscie zmija!!! ale nie przejmuj sie baba. jesli tracisz przyjaciolki to znaczy, ze to przyjaciolki nie byly. nie przejmuj sie nia, to ona ma problemy ze soa a nie ty. moze niedlugo ja wsadza za cos!!!

Gość woda na młyn
jak bedziecie zbyt drastycznie reagowac to bedzie dla niej niezła gratka. Takich ludzi olewa sie milczeniem.Albo z drugiej strony idzie sie na policje a oni ci powiedza co masz robic i do kogo złozyc skarge na schizolke!

Gość zadzwon na policje
ze pomawia, albo najlepiej udaj sie do prawnika od razu - niech jej wysle pismo ze cie znieslawia od razu jej zamkniesz morde co za ludzie zyja na tej planecie

Gość i załamana
Dzięki bardzo za radę. Z tą policją to chyba dobry pomysł, albo jeszcze lepiej - mam plan napiszę sama pozew o zmiesławienie ale go nie złożę tylko podam jej na klatce kopię i powiem że jak nie przestanie nas pomawiać i zniesławiać to złożę ten wniosek w sądzie. Co sądzicie na ten temat?

ja bym takiej zadnego pozwu nie pokazywala, jak jej pokazesz ona moze sie przygotowac jakos do tego, znalesc falszywych swiadkow i wtedy jesdzcze to wszystko obruci sie przeciwko tobie, walcz od razu, nie musisz jej informowac o swoich zamiarach... moim zdaniem zly pomysl...

A np zacznijcie też rozpowiadać ,że lafirynda jest,ciągle składa Twojemu mężowi propozycje seksualne,że w nocy wychodzą od niej jacyś faceci i tego typu bzdety w myśl zasady : kto mieczem wojuje,od miecza ginie :) A z pozwem o pomówienie,a może raczej zniesławienie to całkiem dobry pomysł. :) Z lubością bym takie babsko załatwił :) Tylko szkoda tych dzieciaków.

Gość i załamana
XYZED- Masz rację jedynie kogo mi szkoda to tych dzieciaków. A ja niestety nie jestem z tych który plotkują i nie umiałabym puścić jakiejś ploty na nią. Milczenie i ignorowanie jej nie przynosi rezultatów ale może jak mój mąż wróci to pogada sobie z jej chłopakiem (konkubentem?) i on może na nią wpłynie, bo tak mi się coś wydaje że on nie wie o tym jaką ona złozyła mojemu mężowi propozycję. Może to jest pomysł na jej gadanie? Może to jej zamknie usta?