Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudynka 24

Najlepsy balsam do baaardzo suchej, pękającej skóry.

Polecane posty

Gość Klaudynka 24

Mam taką skórę na ciele, że jak dwa razy z rzędu się nie posmaruję balsamem, to mnie piecze i pęka. Poza tym żadne używane przeze mnie dotychczas mleczko czy balsam nie nawilżało odpowiednio lub tylko na godzinę-dwie. Możecie mi polecić jakiś balsam, który nawilża porządnie i na długo??

Gość Klaudynka 24
Dzięki, ale odpada. :( Chciałam taki do 30 zł.

to moze sprobuj balsamu dla dzieci Sanosan?duza butla, okolo 20 zł

Gość Klaudynka 24
A co to za balsam? Pierwsze słyszę :)

Gość Klaudynka 24
Obawiam się, że może byc za delikatny, tzn. za słabo nawilżać. ja potrzebuję silnie nawilżającego lekko tłustego.

tez mam bardzo sucha skore ale mi w miare pomaga garnier- ten czerwony i loreala- tez balsam z serii do skory suchej. a z drozszych to moja mama ostatnio dostala mleczko-balsam Vichy tez jakas seria do suchej skory i jest bardzo dobry. no a w ogole sproboj sie na noc posmarowac mascia z witamina A- super pomaga!

Garnier moze uczulic jesli maz wrazliwa skore lepiej nie probuj

Gość Klaudynka 24
Miałam czerwonego Garniera i był w miarę ok. W sumie jak na razie to był najlepszy. Ale jeszcze ciut za słaby.

Leanne, ja mam megawrazliwa skore i mnie garnier nie uczula.. A jest dobry i dosc tani, choc loreal lepszy a vichy jeszcze lepszy. A na noc masc z witamina A!!

Gość Klaudynka 24
Ale Vichy kosztuje więcej niż 30 zł :( A jakbym się chciała wysmarować cała maścią z wit. A to bym codziennie jedną tubkę zużywała :)

Wiesz, masc jest bardzo wydajna- tylko Ci sie wydaje, ze duzo by poszlo.. No i mozesz posmarowac tylko te newralgiczne, najbardziej suche miejsca. Poza tym kosztuje okolo 2pln i jest w 100% naturalna. Dobrze Ci radze, sprobuj choc 1 raz a nie pozalujesz..

Gość Klaudynka 24
A ten co podałam linka?

Spróbuj odżywcze mleczko do ciała R11 - Faberlic - 220 ml - 8,90zł

Gość Klaudynka 24
Nie znam żadnej konsultantki, poza tym nie lubię zamawiać kosmetyków i na nie czekać tydzień :( Mi jest potrzebne teraz. Po południu idę na zakupy i muszę coś wybrać. ;)

Gość Kasia 24
emulsje balneum do bardzo suchej skóry kupisz w zwykłej aptece :)

Gość naprawdę polecam Ci mleczko
do ciała z masłem kakaowym ziaji, albo spróbuj oliwkę dla dzieci

Gość Klaudynka 24
Oliwkę przerabiałam nie raz, natłuszcza na godzinę, a potem łuszczy się skóra jak oszalałą i swędzi.

Gość Kasia 24
Jak masz tak sucha skóre że się az złuszcza nawet po oliwce dla dzieci, to zwykły balsam nie pomoże na dłuższą metę... Lepiej więc przejdź się do apteki i zamów sprawdzone emulsje lecznicze, które nie mają za zadanie tylko nawilżenie i natłuszczenie skóry, ale uzupełnienie niedoborów naturalnych substancji natłuszczających i zatrzymujących wodę. Ja przez pierwszy tydzień stosowałam codziennie, a potem wystarczyło co drugi, w tej chwili wystarczy raz na tydzień. Na prawde polecam Balneum Intensive Lotion !

Gość Kasia 24
a dodatkowo może kapsułki capivit hydro control lub neoglandyne Ceny w aptekach internetowych: Capivit hydrocontrol - ok. 13 zl za 30 kapsułek Neoglandyna - ok. 27 zl za 90 kapsulek cenowo jednak wychodzi na to samo bo capivit wystarczy jedna tabletka, a neoglandyny 3-4 dziennie nie nalezy też stosować dłuzej niz trzy miesiące bo obciąza lekko watrobę, przynajmniej tak słyszałam pozdrawiam Klaudynke

Gość Klaudynka 24
Dzięki za pozdrowienia. To zabawne, że napisałaś o tym Capivicie, bo właśnie sobie o nim pomyślałam :) Tylko, czy on nie będzie przetłuszczał mi buzi, bo na buzi mam cerę mieszaną i błyszczącą i strefie T ???