Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barbara22

Skaza białkowa. Co poradzić?

Polecane posty

moj synek skonczyl 4 miesiace. Kiedy bylismy na szczepieniu lekarz powiedzial, ze mały prawdopodobnie ma skaze bialkową (ma na ciele takie suche plamki, pojawiają się one i znikają, czasami robią się z tego mikro ranki) powiedział, ze trzeba wykluczyć białko z diety maluszka. Kazał zmienić mleko na Bebilon Pepti, czy jakoś tak- to mleko podobno jest tylko na recepte. Jest to lekarz na kase chorych, w którego diagnoze nie wierze. Przepisał małemu na kolki, jak miał 2 tyg. relanium i nawet nam nie powiedzial co to jest dowiedzielismy sie od lekarza, jak bylismy prywatnie. A poza tym, to on co miesiąc nam zmienia mleko dla malego wiec nie wiem, czy to dobry pomysł z tym nowym mlekiem. Czy wasze dzieci maja tez skaze? jak leczyć?

Barbara spotkałyśmy się chyba na topiku dziewczyn 86 -85. :) Ja też mam 4 miesięcznego dzidziusia ze skazą. Plamki pojawiły sie jakoś po 2 miesiącu. Pierw niewiele tylko na buzi, później też na brzuszku i kolankach i zaczęły się zmieniać w takie właśnie suche placki. Skórka się łuszczyła i nieładnie wyglądała. Nasza lekarka tez przepisała nam Bebilon Pepti to dobre mleczko, myślę ze powinnaś zaufać lekarzowi. Moja lekarka też jest czasem \"nie ten teges:P \" ale akurat mleczko przepisała nam fajne. To prawda że jest na receptę, ale można tez kupić bez recepty ( ale wychodzi 2 razy drożej, przykładowo u mnie w aptece bez recepty 23 zł, a z receptą 11, więc są dwa mleczka w cenie jednego jak kupujesz na receptę) Moja Lunia lubi to mleczko, skórka się już ładnie goi, brzuszek już czyściutki, buźka też, troszkę zostało jeszcze skazy na pleckach bo córcia obciera plecki jak na nich leży i tam najtrudniej się goi. Prócz tego mleczka smarujemy jeszcze ciałko specjalną emulsją i kąpiemy dziecko w Balneum który natłuszcza skórkę. Pozdrawiam serdecznie mam nadzieję, że pomogłam. zaufaj lekarzowi:)

chcialam sie upewnic z tym mlekiem- bo lekarz nie jest wart zaufania. Dzieki za rade. Co to jest Balneum? Uzywasz płyn do kąpieli i mleczko do nawilżania tak? Pomaga? kupuje się to w aptece, czy mozna w zwyklym sklepie?

Gość ababababa
Wejdź na ten topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3414483 poszukaj tej Stokrotki__26 bo chyba zna się na rzeczy. Bebiolon Pepti owszem jest na skazę ale osobiście brak mi zaufania wogóle do tej firmy. Plamki mogą występować u dziecka z atopowym zapaleniem skóry a niekoniecznie mówią o skazie. Belleum to płyn do kąpieli dostepny raczej tylko w aptekach, polecam też Oliatum lub Le Porsay to są właśnie kometyki dla niemowląt ze skłonnosiciami do atopi

Była głośna afera o Bebilon Pepti i zdaje mi sie że je wycofano niedawno.....

Ja orpócz diety polecam kąpać dziecko w specjalnym płynie do kapania bardzo delikatnym marki emolium. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.