Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

JAK RADZIC SOBIE Z CALODZIENNYMI MDLOSCIAMI? od rana mnie mdli.. wymiotuje.. juz nie mam sily.. :( macie jakis sposob na to?

sprobuj poradzic sie lekarza na wymioty dobry jest imbir

ja nie wymiotowalam, mialam tylko celymi dniami mldosci. Mi pomagało \"książkowo\": sucharki albo banan jeszcze w LOZku zanim sie podniosłam, a podnosiłam się bardzo powoli. W ciągu dnia jadłam mało ale co około dwie godziny. W pracy trooche wkurzał się kierownik, bo robiłam dużo przerw, ale cóż lepiej było jak pracowałam cały dzień niż miałabym być na zwolniniu. Wszelkie poradniki radzą jeść właśnie tak jak ja i lekkostrawnie. POwodzenia i bądź dzielna. Większości mija na początku 2 trymestru.

mi odradzono imbir, jest szkodliwy dla kobiet w ciąży; ponioć powoduje skurcze. podobnie rzecz się ma z różnymi lekami przeciwwymiotnymi - nie są zalecane dla kobiet w ciąży szczególnie tej wczesnej

no wlasnie.. a dopiero 8 tydzien. :( jadam banany z samego rana ... tez o tym slyszalam.. lekarz stwierdzil , ze to normalne.. ale ja nie moge normalnie funkcjonowac.. dzisiaj w pracy o malo nie zwymiotwalam na biurko .. :(

współczuje:) łatwo powiedzieć że to normalne, no bo jest normalne tylko szkoda że nie da sie normalnie funkcjonować

Gość patichris1
hej jak bylam w ciazy to wymiotowalam,tak jak ty! STRASZNEEEEEEEEEEEE1!!!!!!!!!!!!nie mialam nawet ochoty rano wstawac bo wiedziam co mnie zaraz czeka !!!!!!! zjadlam sniadanie a za chwile wszystko spowrotem zwymiotowalam tak samo z herbata!nie mialam juz sil!a najgorsze jakmylam zeby-ten smak pasty powodowal u mnie odruch wymiotny ,jakos tak mi przeszkadzal..........wspolczuje ja wymiotowalam gdzies do 4 czy 5 miesiaca bylo mi caly czas niedobrze.wiem o czym piszesz! PATI

Gość akira
nie uwierzycie ale na to dobry jest nerwosol,taki po prostu z apteki

Ja odzywialam sie w tym czasie tylko lekkimi zupkami i owocami. Nie wstawalam od razu od stolu, tylko czekalam, az sie to jedzenie troche tego zoladka chwycilo. Jeszcze teraz czasami zauwazam, ze jak wstane od razu od stolu, to mi niedobrze. Staraj sie duzo wietrzyc i nie wdychac nieprzyjemnych zapachow. Lekarz przepisal mi krople na nudnosci, bo go o to blagalam. Ale szczerze mowiac raczej mi nie pomogly- nie zauwazylam wielkiej roznicy. Ale zapytaj gina- moze akurat tobie cos pomoze? I oczywiscie jedz wszystko w malych porcjach.