Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatka

Bolące piersi - porada??

Polecane posty

Gość kwiatka

Jakiś tydzień przed miesiączką zaczynają mnie boleć piersi. Są bardzo wrażliwe na dotyk i trochę się powiększają. Bolą coraz bardziej a wszystkie dolegliwości ustępują zwykle na poczatku okresu. Czy ktoś może mi coś na to poradzic??

Gość kwiatka
Nikt mi nic nie podpowie?? Może używał ktoś Mastodynon?? To jest ziołowe i nie bardzo w skuteczność wierzę...

Gość magdzioł
Nie wiem czy jest na to jakaś rada, ale słyszałam że jest to spowodowane dużą ilością gruczołów mlecznych (moja koleżanka tak ma i gin jej tak powiedział, ale nic na to nie zaradził...). W każdym razie jest duże prawdopodobieństwo że jak będziesz w ciąży to będziesz mieć duużo mleka (czyt. też duże cyce). Relacjonuję tylko to co gin powiedział mojej kumpeli, może twój przypadek jest inny... Najlepiej zapytaj swojego ginekologa...

Gość kwiatka
Mój ginekolog generalnie nic na to nie poradził ... oprócz maści nagietkowej która nie pomaga :( i tak co miesiąc niestety się męczę...

Kwiatka nie martw sie ja mam to samo ,tylko ze u mnie to juz wyspeuje pare dni po owulacji i tak mecze sie srednio z 2 tygodnie w miesiacu... tragedia!! Czasami nie moge sie polozyc tak jakbym chciala. Mnie tez sie zdaje, ze to od estrogenow poniewaz to one sa odpowiedzialne za zatrzymanie sie wody w organizmie, ale nie wiem. Wiem ,ze od 6 lat nie jestem w stanie nic na to poradzic.

Gość kwiatka
Dzięki... niewiele mnie pocieszyłaś ... ale przynajmniej nie jestem sama Mi się właśnie czas męczarni wielkimi krokami zbliża ...mhm...ale takie życie Pozdrawiam!

Gość hgopi
może wart byłoby zrobic sobie poziom hormonów i zacząć toleczycgin ie daje skierowania na tego typu badania, bo są drogie jednak warto sie upomnieć może to za duży poziom prolaktyny, abocos innego nie wiem, ale upominajcie sie o swoje u Waszych lekarzy

Gość hgopi
sorki za literówki i przypadkowe łączenie wyrazów miało być,że gin nie daje skierowania...

Gość hgopi
albo poproście lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie do endokrynologa pozdrawiam

Gość kwiatka
Mój ginekolog jeden stwierdził że to napięcie przed miesiączkowe i zaproponował tabletki antykoncepcyjne. Jak nie chciałam to już niestety nic innego nie wymyślił. Inny że maść z nagietka a to nie takie proste nią smarować jak tak bolą... Może faktycznie jakieś badania trzeba by było zrobić... Jak chodzi o endokrynologa to owszem byłam leczona na tarczyce ale teraz już jest wszystko dobrze. A czy endokrynolog czy który lekarz może dać skierowanie na badanie poziomu prolaktyny ???

Gość AVE
witajcie..moze to zabrzmi dziwnie, ale pomagaja na bole piersi. rozgniecione liscie kapusty zielonej, i kladzione na piersi.to nie zart.mojej mamie doradzil ginekolog.pozdrawiam.

ja też tak mam to się często zdarza w II fazie cyklu i u mnie trwa to 14 dni więc podobnie się męczę ale to ma zwiazek z hormonami w II fazie dominuje progesteron ...nie chce wprowadzać w błąd ale to być może sprawa hormonów jedne bardziej reagują na zmiany inne mniej

Gabonik Ty tez masz ze od owulacji zaczynaja Cie bolec, bo ja rozumiem ze tak tydzien przed ,ale u mnie to sie wlasnie zaczyna od owulacji i 14 dni sie mecze. I mowisz, ze to za duzo progesteronu?? Bo ja gdzies tam wyczytalam ,ze to estrogeny sa odpowiedzialne za zbieranie sie wody w organizmie i myslalam ,ze to od nich. ???