Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co chodzi

NATURALNA ANTYKONCPECJA - ??

Polecane posty

Gość o co chodzi

Proszę mi 'wyjaśnić' o co chodzi z kalendarzykiem? (chodzi mi o "naturalną" antykoncepcję)

mierzysz temperaturę, obserwujesz śluz, badasz szyjkę macicy - na tej podstawie ustala się dni płodne i niepłodne

Gość i juz wszystko wiem...
wielkie dzieki ...

naturalną antykoncepcję określa się równiez mianem : watykańska ruletka - no i wszystko na ten temat ;-)

napisałam ogólnie, bo szczegółowo jest wyjaśnione na stronach naturalnego planowania rodziny, musiałabym sieknąć cały wykład ;) Wpisz w google hasło: naturalne metody planowania rodziny i wyświetli, są nawet strony do sporządzania pomiarów, ja korzystam.

Gość o co chodzi
DZIĘKUJĘ BARDZO! :D

Gość o co chodzi
http://www.planowanierodziny.pl/ Ceny tych "magicznych" urządzeń jest powalająca! Już biegnę i kupuję!:):):D ...no i jak ja mam sie zabiezpieczać??pigułek brac juz nie moge (ze wzg zdrowotnych), spirala odpada bo nie rodzilam wiec co mi pozostaje???

http://www.npr.prolife.pl/ Tu wszystko wyjaśniają (albo prawie wszystko ;) ). Podstawa tych metod to systematyczna obserwacja, która jednak i tak nie gwarantuje tego, czy się zajdzie, czy nie zajdzie w ciążę. Wystarczy np. przeziębienie i regularność temperatury skacze. I pojawia się zagadka: kiedy i czy w ogóle była owulacja?

zapraszam na www.28dni.pl tam będziesz sobie prowadzic wykresy a dziewczyny chętnie pomogą w razie wątpliwości a kalendarzyk to staroc i przeżytek - nie stosuje się go już od dawna

Gość Tymek
Metody te są dobre. Moja żona stosowała. Jednak zechcieliśmy mieć dziecko i mamy :)... Teraz jednak jest już problem bo po porodzie obserwacja jest trudniejsza i ciężej zinterpretować wyniki :|

Gość eeeeeee
Nie ma czego ś takiego jak naturlana antykoncepcja !!!! Są tylko naturlane metody palnowania rodziny. Antykoncepcja to już inny temat.