Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość protestuje

ROSPUDA- OCALMY JA!

Polecane posty

Tymrazem to drobiazg: zmarnowano jedynie 2 miliony PLN żeby przeprowadzić referendum nie mające mocy prawnej i w dodatku z powodu niskiej frekwencji nie rozstrzygnięte. Jeżeli cała polityczna hołota, od katonazistów typu putry poprzez bandytów z samoobory i szmaty z po na dupkach z lsd kończąc, nie zrozumiała po polsku co chciał powiedzieć im lud Podlasia, spieszę z tłumaczeniem: pierdolcie się w odbyt.

Czas odświeżyć topik i małe podsumowanie uczynić. Tak jak przewidywałem ja i inni mądrzy ludzie - wszyscy przegrali w tej sprawei. Najbardziej żal częsci Augustowian (specjalnie z dużej litery) którzy jeszcze przez nieokreślony czas będą mieli paradę motoryzacyjną pod oknami. No cóż, można było przewidzieć że \"działania\" PISobolszewików centralnie (oraz lokalnej bandy ze wszystkich partyjek) tak się zakończą. Poruta jak cholera przed cywilizowaną Europą, przekroczenie w kłamstwach władzuni i sprzedajnej prasy poziomu Goebbelsa i Fali 49, pokaz kurwienia się panów profesorów i docentów za pieniądze lobby drogowego - po prostu sama rozkosz. Wprawdzie zaraza odgraża się jeszcze że \"roboty ruszą\", ale już jest panowie, nomen omen, po ptokach. Przerżnęliście. Polecam po raz wtóry kodeks honorowy Boziewicza dla objaśnienia co powinniście uczynić, choć wy pewnie nie wiecie co to honor. Aha, tak dla informacji ogółu, ponieważ obwodnica przez Dolinę nie powstanie (CBDU), będziemy mieli kolejne curiosum do podziwiania: 6 kilometrową szosę ekspresową z 2 km dziurą pośrodku, czyli z obu stron prowadzącą donikąd. Jak to ujął Wajrak \"będzie to najdroższa droga dla grzybiarzy w historii\". Dołączy do postkomuszej autostrady widmo w Skierniewickiem i tego tunelu wzdłuż Wisły zbudowanego w .... no jak się ta wiocha nazywa, Warszawa czy jakoś tak? Ale przynajmniej nikt nie powie że Polak nie potrafi. Wszystkiego spierdolić rzecz jasna. Dixie.

Gość teższukam
nie wiem, kim jesteś, ale jeśli polujesz na jelenie, to już cię nie lubię.

Gość tak tak ta sama
Ja jestem za autostrada!!

Odpowiedź dla pierwszej pomarańczy: czy znasz klasykę kina wojennego? Wpisz sobie mojego nicka w Google Odpowiedź dla drugiej pomarańczy: ja też - daleko od pięknych i dzikich miejsc. Ale w tym roku wybudują zaledwie 12 km na południu więc uzbrój się w cierpliwość. A na Suwalszczyżnie planowana jest droga ekspresowa, nie highway. Buźka.

Sprawa się rypła. Kaczy gabinet wydalił z siebie oświadczenie o wstrzymaniu budowy obwodnicy przez Dolinę do czasu wydania orzeczenia w tej sprawie przez ETS, co w praktyce oznacza odłożenie tej inwestycji na święty nigdy, bo UE - jak by ona durna nie była - nigdy na takie bezprawie wobec terenów cennych przyrodniczo nie pozwoli i słusznie. Tak więc jak napisałem w sierpniu, dzięki nadgorliwości asfalciarzy , Augustowianie zostaną z kilkoma kilometrami eleganckiej drogi z dziurą pośrodku i widokiem z daleka na Rospudę, problem TIRów nie zniknie, zostanie wściekłość, zepsuta krew i smród korupcji oraz bezprawia w wykonaniu lokalnych i centralnych bonzów. A mogło być inaczej... ale \"a to Polska własnie\"! PS. Zamrażam topic na czas nieokreślony. Szukać możecie mnie na temacie \"Ekologia, wydarzenia, społeczeństwo, nauka\"