Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róża2

ILE CZEKAĆ Z ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ PO ODSTAWIENIU PIGUŁEK

Polecane posty

Gość róża2

Cześć może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość makowka
sa rozne na ten temat opinie : szesc miesiecy, trzy, slyszalam tez, ze najlatwiej zajsc zaraz po odstawieniu.

Najłatwiej jest zajść faktycznie po odstawieniu, ale nie w każdym przypadku. Jeżeli planujesz podjąć próbę zaraz po odstawieniu, to ważne jest, żebyś co najmniej przez 3 miesiące wcześniej brała kwas foliowy. W takiej sytuacji istniej ejdnak ryzyko ciąży mnogiej. Najlpeiej jest jednak podjąć starania 3-6 mieisęcy po odstawieniu i oczywiście należy przez ten cały czas brać kwas foliowy.

faktycznie najłatwiej zajść po odstawieniu. w czwartek jak byłam u lekarza i powiedziałam że już nie biorę to on się tylko uśmiechnął i powiedział żebyśmy szczególnie uważali przez najbliższe 2 3 cykle. nie jest dobrze tak od razu zajść zwłaszcza jak długo się brało hormony. zgadzam się z poprzedniczką, że najpierw trzeba się przygotować. mi lekarz kazał poczekać co najmniej 6 miesięcy, ale ja jeszcze dzidzi nie chcę. :)

Gość marylka.
Dziewczynki posluchalam ginka i odczekalam 6 miesiecy po odstawieniu na staranka,teraz zaluje bo po tym czasie wszystko sie pomieszalo i mam cykle bezowulacyjne i problem z zajsciem w ciaze,ale oczywiscie kazdy ma inny organizm...odczekalam 6 miechow a terazbede czekac niewiadomo ile:(

Gość bo to nie jest przeciwskazanie
tylko występuje "ryzyko"ciąży mnogiej. A ja zawsze chciałam mieć bliźniaki:)

Gość róża 2
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. I proszę o więcej.

Gość she1_2
ja również marzę o bliźniakach!!! Nie biorę aktualnie pigułek, ale może powinnam brac przez ok. 4 misiące, a potem od razu zaczą starania?Zwiększę chyba wtedy swoje szanse na bliznieta, no nie?

Gość she1_2
Serio, nikt nie ma bliźniaków?

Gość kisia_misiaaa
ja ostatnio na wykladzie z ginekologii slyszalam ze optymalnym czasem jest rok. Jak widac teorie sa rozne.

Gość she1_2
Rok? Ale pewnie w przypadku, gdy nie chcę się mieć bliźniaków?