Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina g.

czy wymioty szkodza dziecku???

Polecane posty

Gość karolina g.

naleze do kobiet ktore niestety maja dosc czeste wymioty, jestem w 6 miesiacu i lekarz mnie ostatnio pocieszyl ze tak cierpiec moge nawet do konca ciazy. W zwiazku z tym jestem tez pod stala opieka jezeli chodzi o odwodnienie ale nie o tym chcialam. Zastanawialam sie czy tak czeste wymioty (codziennie czasami kilka razy dziennie) moga zaszkodzic dziecku?? Czy to moze oslabic dziecko? Bezposrednio po wizycie w toalecie przez dlugi czas nie czuje ruchow dziecka, co to moze oznaczac?? Pytalam sie tutejszych lekarzy (mieszkam w Anglii) ale niestety nie potrafia odpowiedziec na moje watpliwosci. Moze ktoras z was tez tak miala i wie?? Albo czy moglybyscie sie zapytac swoich ginekologow i rozwiac moje watpliwosci prosze??

wiele kobiet cierpi na tą przypadłość i rodzą zdrowe dzieci. Uważaj, żeby się nie odwodnić ( pewnie uważasz) Dbaj o dietę i nie martw się na zapas. Będzie dobrze.

Gość ...........ll...............
ponoć organizm tak oczyszcza się z toksyn, żeby nie zagrażały dziecku! :)

Witaj-ja wcale nie wymiotowalam,ale za to moja siostra strasznie i pomagalo jej zucie skorki z chleba-troche dziwne,ale na nia dzialalo. nie martw sie na zapas-czesto przyszle mamy tak maja.pozdrawiam pa

Gość karolina g.
oj to juz sie troche uspokoilam, dzieki laseczki

karolina ja w 1 ciazy wymiotowalam od 7tc do ostatniego dnia a wlasciwie do porodowki. tez po kilka razy dziennie i do tego stopnia ze nawet wody pic nie moglam. kroplowki pomagaly tylko doraznie ale jakos sie przemeczylam. mala sie urodzila w terminie wazac 3500, dl 54, dostala 10punktow takze nie martw sie o malenstwo :) teraz jestem w 22tc i do 21tygodnia nie bylo dnia zeby nie zaliczyc kiblolandii, do tego stopnia ze musialam pojsc na zwolnienie bo nie dawalam rady juz chodzic.lekarz kazal jesc na sile no i tak robilam -= wcinalam cos co 1,5-2h czasami zostalo czasami nie skonczylam gryzc i bylo cofniecie... wymiotuje od 6tc takze w sumie w jakims tam stopniu powtorka z rozrywki... teraz powoli jest juz ciut lepiej a moze to ja nauczylam sie \"cofac cofke\" czyli maxymalnie dlugo starac sie zapanowac nad organizmem i czasami nawet mi sie ta sztuka udaje ;) jak u ciebie z wynikami? uwazaj bo przy takich wymiotach niestety czesta jest anemia :O