Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyytanko

anty zamiast postinoru???

Polecane posty

Gość pyyytanko

czy ktoś słyszał o tym, że zarzycie kilku tabsów anty naraz może działać tak jak postinor. ktoś mi tak powiedział. nie wiem czy to prawda jak tak to ile i jak szybko po stosunku trzeba je wziąć. pytam teoretycznie, nie żebym chciała :)

prawda ale dotyczy tabsów o większej ilości hormonów np zamiast postinoru bedziesz naraz 3 tabletki np RIGEVIDONU albo STEDIRILU i efekt ten sam

Gość pyyytanko
dzięki teorio. a czas na wzięcie ten sam co przy postinorku???

o jeśli chodzi o czas to nie wiem ale pewnie im szybciej tym lepiej ;)

znalazłam taką stronkę piszą tu że: \"W przypadku stosunku bez zabezpieczenia, w sytuacji awaryjnej, gdy nie macie pod ręką Postinoru, lub nie stać Was na tak drogi preparat, można wykorzystać zwykłe dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne dostępne na naszym rynku. Należy jak najwcześniej po stosunku (jednak nie później niż 72 godziny) przyjąć 2 tabletki preparatu Gravistat 250 lub 4 tabletki jednego z poniżej wymienionych preparatów . Gravistat 125 . Microgynon . Minisiston . Rigevidon . Stediril 30 Po 12 godzinach procedurę należy powtórzyć. Ta zwiększona dawka hormonów: . hamuje uwalnianie komórki jajowej . zagęszcza śluz szyjkowy utrudniając drogę plemnikom . utrudnia zagnieżdżenie się zarodka (działanie poronne) Nie należy stosować jako rutynowej antykoncepcji. Należy pamiętać o komponencie poronnej działania tej metody.\"