Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkujacaaaaa

Tabletki anty-bierzecie je co do godziny??? prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość początkujacaaaaa

kobietki,czytam posty i widze,ze wiekszać z was strzeze godzin przyjmowania tabletek ... ja dopiero zaczynam przygode z tabletkami.od tygodnia tzn 1 tabletke wziełam o 18:45 ( tak wyszło,bo byłam u pani gin, akurat przechodziłam z plsatrów na tabletki,i to byly ostanie chwile w których mogłam w ty miesiacu zarzyc tabletke) tak wiec połknełam u Niej,niestety nastepnego dnia mialam biegunke,wiec wolałam odczekac do 22,nastepnego dnia wziełam o 19 :10 ta wiec nie trzmam sie jednej godziny,ale to chyba nie ma wpływu jak myslicie?? trudno mi jest sie przyzwyczaic z palstrami nie miałam zadnego problemu,naklejalam i tydzien spokoju,ale niestety po 1,5 roku dostałam silnego uczulenia na klej :-(

ja żadko kiedy brałam o tej samej godzinie, tzn miałam wachnięcia o 2 godziny w jedną lub drugą stronę, czasem nawet w nocy się budziłam i uświadamiałam sobie, ze nie wzięłam i brałam po 7 - 9 godzinach. nic się nie działo. dla pewności możesz przy pierwszym opakowaniu się zabezpieczać dodatkowo. niektórzy ginekolodzy to polecają. poza tym na ulotce często jest takie zalecenie. ja nigdy tego nie robiłam, ale może za swobodnie do tego wszystkiego podchodzę, nie wiem? ale spokojnie takie małe różnice nie powinny mieć wpływu!

Gość początkujacaaaaa
dziekuje bardzo!!! no niestety czasami sa takie sytuacje,ze nie mozna wziasc olo tej danej godzinie,tym bardziej ,ze moja kest nie typowa 18 :45 hehe

ja raz brałam o 19 raz o 22 raz o 24 raz o 3 w nocy ale generalnie średnia godzina to 21 :P :D

Gość początkujacaaaaa
dziekuje bardzo!!! no niestety czasami sa takie sytuacje,ze nie mozna wziasc olo tej danej godzinie,tym bardziej ,ze moja kest nie typowa 18 :45 hehe

to sobie przesuń i bierz np o 22 albo o 23 zaraz przed snem ;) podobno najlepiej brac właśnie na noc zaraz przed tym jak idziesz spac

Ja biorę codziennie o 22. Po 22 zazwyczaj kładę się spać, a wolę wziąć tabletkę przed snem, żeby uniknąć biegunki.

Gość ja kiedys bralam
co do minutki potem mialam przerwe i juz za 2 gim razem nie trzymala sie tego dokladnie, zdazalo sie ze 2-3 godz po czasie