Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hotliska

niemiecki- do prztłumaczenia 27 wyrazów

Polecane posty

Gość hotliska

nie mogę ich znaleść w słownikach do rzeczowników prosze także o podawnie rodzajnika 1 Oberschiedsrichter 2 Linienrichter 3 Rolen 4 postieren 5 Stirnseiten 6 Feldes 7 übringen 8 Aufschlag 9 bietet 10 Verschlagene 11 einfangen 12 vorchrieben 13 sengender 14 dazustehen 15 Job 16 verschickt 17 bekam 18 jährige 19 Geschicklichkeitsprüfungen 20 anschließend 21 Rollen 22 Filzkugeln 23 strengstens 24 verboten 25 geübt 26 Grundausbildung 27 reichen

Gość faaaaajjj
buuu bo sa w roznych czasach te wyrazy...

Gość hotliska
no własnie nie mogę się połapać

Gość faaaaajjj
daj calosc to przetlumacze bo tak bedzie bez sensu:O

Wiekszosc tych slow jest wyrwanych z kontekstu...

Dokladnie, podaj caly tekst....bedzie latwiej, tak to nie ma sensu

Gość sama se znajdz
rodzajniki w slowniku ! toz to nie problem :(

Gość hotliska
jak mam znaleść rodzajniki kiedy nie ma tych wyrazów a ten tekst jest na stronę A4 więc chyba nie ma sensu przepisywać to prztłumaczcie chociaż te długaśne rzeczowniki

Gość sama se znajdz
i sama se przetlumacz ze slownikiem ! niczego sie nie nauczysz matole jak tylko lecisz na latwizne😡

Gość sama se znajdz
die Grundausbildung- wyksztalcenie podstawowe die Stirnseiten- strony czola geübt- wycwiczone anschließend- na koniec

Gość hotliska
czy ty ślepa jesteś? pisze przecież że nie mogę znaleść tych wyrazów w słowniku , bo ich tam nie MA! a tych słowek i tak i tak mam się nauczyć więc co ma do rzeczy do czy znajde je w słowniku czy ktos mi je poda :o

Masz: 1 der Oberschiedsrichter - glowny sedzia (w kontekscie pilki noznej) 2 der Linienrichter - sedzia liniowy (w kontekscie pilki noznej) 3 Rolen- raczej \"sich rollen\" = turlac sie 4 postieren - raczej \"sich postieren\" = ustawic sie 5 die Stirnseiten - z przodu ??? nie jestem pewna 6 Feldes - raczej \"das Feld\" = pole 7 übringen - pozostalych 8 Aufschlag - serw (kontekscie sportu) 9 bietet - oferuje /bezokolicznik \"bieten\" = oferowac 10 verschlagene - zle wybita pilka (w kontekscie pilki noznej) 11 einfangen - zlapac 12 vorchrieben - jak juz to \"vorschreiben\" = 13 sengender 14 dazustehen - podtrzymywac np. swoja opinie 15 der Job - praca 16 verschickt - wyslany 17 bekam - bezokolicznik \"bekommen\" = otrzymywac 18 jährige - np. 20-jährige = 20-letnia 19 die Geschicklichkeitsprüfungen -egzaminy sprawnosciowe 20 anschließend - nastepnie 21 die Rollen - role 22 Filzkugeln - kule filcowe (?) nie jestem pewna 23 strengstens - surowo, np. strengstens verboten 24 verboten = wzbronione 25 geübt = wprawny /czasownik \"üben\" = cwiczyc 26 Grundausbildung - podstawowe ksztalcenie 27 reichen - wystarczac ale \"jemanden etwas reichen\"= komus cos dawac

Zapomnialam przetlumaczyc: 12 vorchrieben - jak juz to \"vorschreiben\" = nakazywac 13 sengender - np. prazace slonce, albo nieznosny upal

Gość hotliska
Lili jesteś normalnie moją ulubioną forumistką :) naprawdę dzięki

Gość co za bzdury
połowa słówek się nie zgadza.......

do \"co za bzdury\"---podaj mi konkretny przyklad, co sie nie zgadza