Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaua

odswiezanie wlosow.?

Polecane posty

Gość maaua

dzisaj rano wslalam z moje wlosy... masakra. nie mialam czsu na umycie, poszlam do kosciolka w czapce :P ale nie zawsze sie tak da.. znacie jakies szybkie spodoby na odswiezenie wlosow.? oprocz maki i talku bo jestem brunetka i to po prostu widac..

Nie da rady...trzeba wstawać wczesniej i głowa pod kran:) Niby są jakieś preparaty pochłaniające nadmiar sebum ale...dla mnie to pic na wodę...Strasznie przetłuszczają mi się włosy.

Gość nic się nie bój
Umyć i wysuszyć włosy suszarką to 10 min.! Nie wiem, co mogłoby być szybsze... Mam długie włosy i jak się śpieszę, to tyle właśnie mycie i suszenie zajmują...

Gość ja polecam jeden preparat
mi pomaga, mam ciemne wlosy, jest to lotion niger firmy seboradin. Wmasowuje sie go w skore glowy i jest duzo lepiej

Gość ja polecam jeden preparat
ze 13 zl chyba w kazdej aptece i zielarskim. Smierdzi owszem, chyba czarna rzepa ale szybko sie ulatnia

Gość riviere
Kobietki.. Nauczcie sie brac prysznic z rana. Mieszkam w Kanadzie, tu nikt nie wyjdzie z domu bez porannego prysznica. Zima nie zima ,mroz nie mroz,wszyscy wychodza rano z domu czysciutcy. Nikt nie ma zaniedbanych, nieumytych wlosow i nikt nie rozsiewa brzydkich woni w autobusach lub metrze. No chyba ze bezdomni...

A po co chcesz odświeżac włosy???:O Dla mnie to szczyt niedbalstwa... Do kościoła, jak musisz isć, to mozesz sobie iść godzinę później, więc w ogóle nie ma problemu, niezależnie kiedy się obudzisz. A do pracy trzeba się przyzwyczaić, ze wstajesz wcześniej i już. Ja nawet jak lata temu musiałam chodzić do szkoły na 7 rano, a mieszkałam 25km od tej szkoły i jechałam tam 1,5 godziny, to i tak wstawałam dwie godziny przed wyjściem, zimą czy latem, żeby się umyć. Zawsze muszę zjeść śniadanie, umyć się, zwłaszcza włosy, umalować, ubrać, zrobić wszystko porządnie, a nie potem cały dzień być niedomyta i wyglądac jak z krzyża zdjęta:o A włosy myję i susze ponad godzinę. Cholernie się plączą, muszę stoswac bardzo dobre odżywki po myciu, trzymać je z 5 minut, potem spłukiwać, rozczesanie włosów trwa ok. 5 minut... Potem je zostawiam, zeby trochę same odparowały i w tym czasie robię cos innego. Mam długie, strasznie gęste, futrzaste i kręcone włosy. Jak pada deszcz, one nawet nie mokną... Ale jak się już zamoczą, to musze je suszyć bite 30 minut, żeby w ogóle wyschły... Ale są ładne i nie zamierzam ich ścinać. Po prostu uważam, ze jak miałabym je suszyć 10 minut, to mogę i 20 minut dłużej. Jak ktos ma rzadkie włosy i jeszcez mu się strasznie przetłuszczają, to nie dość, ze musi byc leniwy, zeby ich nie umyć przez te 15-20 min, to jeszcze wyglada potem okropnie.

Czyli jak ktoś się kąpie wieczorem a nie rano to jest niedomyty i zaniedbany tak? Phi tez mi coś! Ja preferuję wieczorny prysznic , po całym dniu. W nocy się z gównem nie biję więc rano wsytarczy się odświeżyć. A kąpiel rano i wieczorem u mnie odpada bo moja skóra nie wytrzymuje tego chloru. Może \" u Was w Kanadzie\" woda jest lepsza.

Gość robie dokladnie tak samo
tzn. kapie sie wieczorem, potem wskakuje w czysciutka posciel i rano sie odswiezam, tzn. myje sie pod pachami, twarz, zeby, szyje, podmywam sie itp. Gdybym miala rano kapac sie i myc wlosy, musialabym wstawac 3 godziny wczesniej. Ja nei wiem kto jest w stanie umyc sie w ciagu 20 minut.To chyba wlasnie wy jestescie niedomyte i smierdzace, skoro tyle czasu wam wystarcza. Myjecie sie po prostu niedokladnie.

Ja zimą czasami prysznic też biorę tylko wieczorem. Zwłaszcza jak wstaję o 5 rano i jest cholernie zimno... Ale i tak myję wszystkie strategiczne miejsca, włosy itd. Tyle, ze mycie po kolei pach, tyłka, nóg itd. zajmuje tak naprawdę więcej czasu niż wejście pod prysznic, namydlenie się, spłukanie i wyjście;) Dlatego najczęściej biorę prysznic i rano i wieczorem, latem nawet jeszcze częściej, jak tylko mam okazję. Bo tak lubię. A sam prysznic zajmuje mi ok. 10 minut. Potem tylko myje włosy, bo musze to robić z głową \"na dół\", inaczej w ogóle nie da się ich umyć ani rozczesać. I po kłopocie. I mam bardzo wrażliwą i sucha skórę, a jakoś nic mi nie jest. Wystarczy zainwestowac w dobry balsam i używać go raz na jakiś czas, nawet nie codziennie.