Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczeeeee

swedzi a ja niewiem co robic...

Polecane posty

Gość szaloooooooooooonaaaaaaaaa
Chyba tak zrobie :) Jestem strasznie rozstrzepana i zapominalska.A do tego zmienie chyba ginekolog.Ostatnio jak bylam byla strasznie nie mila nawet kolezanka to mowila.Boje sie ze bedzie mnie ochrzaniac ze nie bralam pigulek do pochwy ktore mi przepisala no ale co ja poradze jak zgubilam recepte :D

Jak Ci nie odpowiada to zmień, to ważna sprawa dla kobiety - odpowiedni ginekolog.

Gość akunia2
madra decyzja dziewczyny.idzcie do lekarza.swoja droga co sie dzieje ,ze boicie sie mamie powiedziec?to smutne.przeciez grzybica to nie jest kara za popelnione przestepstwo,a mama moze przeciez cos doradzic.tylko bardzo was prosze nie wkladajcie sobie tych wszystkich czosnkow itp.Ciarki mam na plecach jak sobie o tym mysle.grzybice mozna szybko wyleczyc,a przy okazji mozecie lekarza zapytac co robic zeby jej zapobiegac.

Gość szaloooooooonaaaaa
nie wy3mam zaraz :/ co za glupie uczucie :(

Kurde jakbys miala pod reka gdzies apteke dyzurna, na pewno pomoglaby Ci masc Clotrimazol. Jesli nie masz, chwilowo moze pomoc rowniez kefir np - lagodzaco. Chodzi tylko o ulzenie w swedzeniu.

Gość szaloooooooonaaaaa
akurat nie mam kefiru tylko jogurt :D ide zaraz sie wykapac moze jakos to wyplucze;|

Gość akunia2
tylko nie kap sie w plynie do kapieli,bo gwarantuje ci ,ze pogryziesz wanne.

Gość szaloooooooonaaaaa
Wykapalam sie i od razu lepiej :) Twarozek znikl na jakis czas-mleczarnia zamknieta hehe :D To dopiero 1 dzien mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej :(

Gość Wypróbuj
mąkę ziemniaczaną. Na chwilę swędzenie powinno ustąpić.

Gość szaloooooooonaaaaa
Też slyszalam o mące.Wole na razie nie ryzykowac.Niby 1 dzien moze jutro minie to wszystko.

No ja bym jednak odradzała. co to są w ogóle za metody??? Czosnek, cebula, maka????? Moze niech dorzuci jeszcze jakis proszek do pieczenia, pare jajek i będzie miała niezłycebularz! Ludzie - my zyjemy w XXI wieku! Dobrze leczona grzybica jest wyleczalna i nie wiem po co jakies głupie eksperymenty wyprawiać. Dziewczyna jest mloda, czemu jej takie głupoty próbujecie sprzedać??? Chyba lepiej żeby poszla do lekarza niż zakladala piekarnie!

Gość nawet
niemowlętom pupę zasypuje się mąką! to najlepszy naturalny kosmetyk! Nie słyszałaś o tym? Nie zawsze to co sztuczne jest najlepsze. Proponuję Ci dla "chwilowego" złagodzenia objawów mąkę ziemniaczaną, która oczywiście nie zastąpi wizyty u lekarza!!!

No ale chyba widzisz różnicę między pupa niemowlaka a zainfekowana intymną częścią ciała koleżanki. Poza tym zasypka to raczej marny pomocnik w takim wypadku, zwłaszcza w odniesieniu do niedawno rozpoczętego współzycia

Gość szaloooooooonaaaaa
Słyszalam o wkladaniu czosnku do nosa,kiedy ma sie katar,ale zeby wkladac go tam gleboko.. nie wiem czy bym zaryzykowala.. :D

Gość widzę różnicę
ale tu chodzi o chwilowe złagodzenie objawów i o DZIAŁANIE tej mąki.

Gość akunia2
ojej!dziewczyny nie szalejcie z pomyslami.Jutro poniedzialek walcie do lekarza,bo tymi roznymi sposobami mozecie sobie zaszkodzic i potem bedzie placz.leczenie jest proste,nie jest kosztowne,a grzybica sama zazwyczaj nie mija.

Gość szaloooooooonaaaaa
a tak w ogole to jakie sa tego przyczyny.. ?jak myslicie czeste noszenie majtek typu stringi moze byc przyczyna ?

Gość raczej nie
wystarczy nawet, że skorzystasz z publicznej "zainfekowanej" toalety i grzybica gotowa albo powraca niewyleczona do końca.

hmmm no raczej nie, ale mi np lekarka zabronila nosic takiej bielizny przez jakis czas

Gość ksooso
a przez ile czasu mozna jej nie leczyc... u mnie w szpitalu sa strasznie duze kolejki do ginekologa teraz jestem jeszcze chora niewiem jak to pogodzic:(

Gość mamamia
to idź do lekarza rodzinnego. Na pewno coś ci da na 1 rzut leczenia.

Gość ksooso
i tak jutro zrobie.... tylko kurde teraz nie ma m kasy na leki;/

Dokładnie - idź chocby do rodzinnego - zawsze coś doradzi

Gość umyj się w końcu
powinno pomóc

Gość szaloooooooooonaaa
hmm wykapalam sie juz dobre pare godzin temu i nie ma sladu twarozku :> jak myslicie czy to oznacza ze juz jest ok ?

Gość szalooooooonaaaa
ehh i dalej to samo.. :/ normalnie moglabym otworzyc mleczarnie :/ :(

no niestety tak jak Ci pisalam - są krótkie chwile poprawy i od nowa - tylko lekarz niestety :/

Gość szaloooooooonaaaaa
a czy moge uzywac tamponow.. ?

nie uzywaj tamponow to tylko pogorszy sytuacje:/ sama przez to teraz przechodze:( ja smaruje sie mascia clotrimazolum i troszke pomaga...ale czuje, ze musze isc do lekaza(boje sie bo jeszcze nigdy nie bylam) bo na dluzsza mete tak dalej nie pociagne....