Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lifesgood

nie chcę mieć więcej okresu!

Polecane posty

Gość nonono
To znaczy,ze jesliurodzilabys sie z okresem,to bys go akceptowala?No a skoro dostalas w wieku 14 lat,to juz nie?Ja natomiast chcialam powiedziec,ze dostanie okresu,to jest tak naturalna rzecz,jak i to,ze nasz noge,reka,itd.No i jeszcze jedno,noworodki nie placza lzami,to przychodzi potem,wiec i lez powinnas sie brzydzic,bo sie z nimi nie urodzilas.

Gość nonono
No i jeszcze cos,noworodki nie mowia,to jest cos ,co przychodzi potem-brzydzisz sie swojej mowy????

Gość mnie okres zupełnie
nie przeszkadza,tampony dają mi super komfort,dobrze się czuję,jak coś boli podczas okresu(ja akurat mam bezbolesne)to można wziąźć jakiś dobry środek przeciwbolowy(teraz jest tego mnóstwo,jest w czym wybierać) Poza tym w czasie okresu mam większą niz zwykle ochotę na seks;-)Wykorzystuję to,w czasie okresu też można uprawiać seks;-)Gumeczki zalatwiają sprawę,jest czysto i hiegienicznie:-)

Gość lifesgood
,,nonono"-dajesz jakies irracjonalne przykłady, mowa i okres to zupelnie co innego:O okres jest nihigieniczny i obrzydliwy...

Gość nonono
Napisalas,ze okres dostaje sie pozniej i dlatego nie potrafisz go zaakceptowac,wiec wymienilam inne rzeczy,ktore tez dostaje sie pozniej:lzy,mowa,czasami wlosy.

Gość nonono
No i to akceptujesz.Nie rozumiem juz nic.

3 -miesięczny zastrzyk antykoncepcyjny depo provera zatrzymuje okres zazwyczaj na kilka miesiecy

Gość nonono
Aha fajnie,a potem problemy z zajsciem!!

Gość nonono
Zastanow sie co mowisz-piszesz!

No jesli sie planuje ciaze w ciagu roku od podania zastrzyku to tak

Gość nonono
Nie tylko.

Gość nonono
To moze sie odbic na dziecku.

Oczywiście zastrzyk dla samego powstrzymania okresu jest pomysłem bezsensu, ale jeśli ktoś prowadzi życie seksualne i nie lubi okresu i dobrze reaguje na zastrzyk i nie planuje ciazy w ciagu najblizszych kilkunastu miesiecy to ok.

Gość lifesgood
,,nonono"- nie chce miec dziecka.. nigdy. to by bylo roziwązanie... a co ile mozna ten zastrzyk przyjmowac? kurcze, ale nawet jak tu mi radziecie, bym sie wybrala do psycha, to co mam mu powiedziec? cos w rodzaju:,,sorry, gościu, mam problem: brzydzę sie okresem.." a w jaki sposob on mi pomoze, skoro do mnie nie przemawiają argumenty:,,to normalna sprawa" itp. ;/

Gość nonono
Zle sie wyrazilam.Chodzilo mi o ryzyko poronienia.Pozatym uwazam,ze autorka jest zbyt mloda osoba na takie zastrzyki.No ale jak juz wczesniej pisalam powinna udac sie do specjalisty.

Gość nonono
No wiesz...jestes jeszcze bardzo mloda.Teraz nie chcesz miec ale pomysl o tym,czego mozesz chciec za jakies 10 lat,wtedy moze byc juz za pozno!!

Gość nonono
Ok,cos Ci powiem.Ja jak bylam w Twoim wieku,cieszylam sie ,ze nie mam okresu!Boze kochany,jaka ulg,nie musze sie meczyc z podpaskami,nie mam zadnych bol-RAJ!!!!!!Teraz natomiast.......teraz,to juz cos innego.Jak czlowiek dorasta,zaczyna myslec inaczej.

No pisze o tym zastrzyku, bo lepsze to niż anoreksja i anemia. Ja biorę ten zastrzyk i przez długi czas nie mam okresu i to jest normalne przy tej formie antykoncepcji. A co do bezpieczenstwa stosowania to ginekolog - poloznik powiedzial ze jest bezpieczny i spoko można po nim zajść w ciąze i jest ok. Ale jest też druga strona medalu. Ponoć niektore osoby reaguja na niego plamieniami. Chyba na poczatku tylko, ale to sie lepiej lekarza zapytac. Zreszta z tego co wiem to lekarz najpierw przepisuje tabletki chyba cerazette, zeby sprawdzic jak organizm reaguje na hormon. A co do wieku to nie wiem.

Gość nonono
Do amadeaa -ale tu wcale nie chodzi o antykoncepcje.Mysle,ze autorka ma problemy ze soba i powinna udac sie do specjalisty.My nie mozemy Jej pomagac podajac srodki antykoncepcyjne.

Gość nonono
Powinna Ona sobie uswiadomic,ze okres jest rzecza normalna,do ktorej nie powinna czuc wstretu.

Gość nonono
Specjalista nie bedzie Cie napewno faszerowal takimi zdaniami jak my.Mysle,ze bedzie Chcial Cie nauczyc tolerowac,kochac Twoja kobiecosc.Dowiedziec sie dlaczego czujesz tak,a nie inaczej.Sorobuj,zrob ten krok ,a sie przekonasz,co z tego moze wyniknac.

Gość nonono
Spadam.Zycze powodzenia.No i naucz kochac sie siebie!!!

Gość guru grzybowe
masz dopiero 17 lat jesteś głupią gęsią, ale rób sobie co chcesz.....moim zdaniem mózg też bo go nie potrzebujesz tak jak twoim zdaniem jajników

Gość podobno sa specjalne
podobno są speclane tabletki hormonalne, po których ma się okres co pół roku, tylko dwa razy na miesiąc, nie znam nazwy leku - ale radze się wybrać do ginekologa

Gość lifesgood ja Cię rozumiem
w Twoim wieku czułam dokładnie to samo, to było okropne i też nie chciałam mieć nigdy dzieci z czasem przyzwyczaiłam się do tego i już nie ma problemu :) ale dzieci nadal nie chcę mieć, zdecydowanie, chociaż mam już 30-dziestkę, to się chyba nie zmieni

Gość Maria0
Jeżeli będziesz miała 18 możesz wykonać zabieg podwiązania jajników powinno załatwić sprawę raz na zawsze.Tutejsze kobiety nie odpowiadają na twoje pytanie,więc tu je masz polecam to każdej kobiecie która już nigdy nie chce mieć okresu oraz bachorów ewentualnie jeżeli zmienisz zdanie możesz zaadoptować pozdrawiam cieplutko.