Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamammmmm

nadżerk-można usnąć przed ciążą

Polecane posty

Gość jamammmmm

Słyszałam że jeśli kobieta nigdy nie rodziła a ma nabrzerke a w ciąże w najbliższym czasie chce zajść,To nie może jej usunąć,czy to prawda,Może ktoś sie orientuje,

Gość sfrustrowana
można zamrozić ja mialam i gin powiedziala ze to najlepsza metoda jak się jeszcze nie rodziło.Jest ok,a dzici jak na razie nie planuję...

Gość aaaaaaaaalalalal
wlasnie jak to jest z ta nadzerka????ja przed wczoraj bylam u ginekologa bo po stosunku mialam czasami pozniej lekkie plamienia i sie okazalo ze mam malutka nadzerke i ginekolog powiedziala ze ona jest bardzo malutka i ze nadzerki sie nie leczy ale ze moja jest tak mala ze przepisala mi jakies globulki dopochwowe bo powiedziala ze moge sie jej pozbyc jak jest tak mala

Gość sfrustrowana
nadzerki sie nie leczy?mysle ze leczy.Moja kolezka miala nadzerke rozpoznana podczas badania jak juz wiedziala ze jest w ciazy i ginekolog bardzo sie zdziwila ze ma ją niewyleczoną.Podobno nie mozna zostawić jej tak same sobie.A globulki dopochwowe to moze jakas kolejna metoda...?nie wiem.WIem ze własnie młodym dziewczynom ktorenie rodzily nie powinno a nawet niby nie mozna wypalac bo są pozniej jakies problemy.Moze idz do innego ginekologa zobaczysz co Ci powie.Eh ci lekarze są beznadziejni.TAk samo jak tabsy przepisują bez zadnych badań :(

Gość aaaaaaaaalalalal
ja bylam prywatnie chodze co 3mc i mialam usg robione i biore tabletki i mam malutka nadzerke i powiedziala ze ona sie bedzie rozwijala ale obecnie jest tak mala ze te globulki moze pomoza i ja wylecza. nie wiem nie wykupilam ich jeszcze.a co to w ogole jest nadzerka?dlaczego sie robi? nigdy jej nie mialam wiec sie nia zbytnio nie interesowalam

Gość sfrustrowana
a robiła Ci cytologię? "Część lekarzy uważa, że małe nadżerki wykrywane u młodych kobiet, które nie rodziły, nie wymagają leczenia, lecz tylko obserwacji " więc może przyjmuj te globulki i się nie przejmuj

Gość aaaaaaaaalalalal
mam 23 lata. wlasnie robila mi cytologie i odrazu zaczelam krwawic i ona zaczela to ogladac i powiedziala ze jest malutenka nadzerka

Gość sfrustrowana
i co wyszło na tej cytologii?tam są jakies stopnie :/ noie wiem o co w tym chodziło ja mialam 2 no i mi zamroziła.Mysle ze babka wie co mowi.Nadzerka jest baaardzo powszechna niestety.

Gość aaaaaaaaalalalal
ale z czego sie robi nadzerka? tyle czasu nie mialam a tu nagle. ynikow jeszcze nie ma, mam nadzieje ze bedzie ok

Gość sfrustrowana
przyczyn jest mnostwo ... to jest jakiś ubytek w nabłonku-czerwona plama się robi.Poczytaj moze coś w necie na ten temat,bo ja tak bardzo oględnie wiem ;)

Gość sfrustrowana
jak nazywaja się te globulki ktore Ci przepisala?

Gość aaaaaaaaalalalal
cicatridini jakos tak bo niewyraznie pisze

Gość sfrustrowana
" nadżerki nie leczy się globulkami. Nadżerka może powodować stany zapalne pochwy i/lub szyjki macicy, stąd dostałyście leki na zapalenie pochwy (gynalgin-lek antybakteryjny i przeciwgrzybiczy). Nadżerkę się leczy w gabinecie, są rózne metody; metodę leczenia wybiera lekarz. Generalnie powinno się wykonać cytologię, a może nawet zlecić kolposkopię, jeżeli wynik cytologii będzie niesatysfakcjonujący. Leczenie nadżerki jest ważne z tego względu, że może się z niej rozwinąć rak szyjki macicy. Dla kobiet które nie rodziły i planują w przyszłości mieć dzieci lekarze zazwyczaj wybierają metodę laserową lub zamrażania, ewentualnie jeśli nadżerka jest niewielka, to można próbować leczyć ją solcogynem (elektrokoagulację mi lekarz odradzał)"

Gość aaaaaaaaalalalal
no ona mi tam robila jakims plynem smarowala na wacik to nadzerke i powiedziala ze te glogulki moge brac ale ze mi nie gwarantuje ze ona mi zniknie

Gość aaaaaaaaalalalal
to juz nie wiem czy brac te globulki dopochwowe czy nie. a co myslisz zostawic ja jak jest taka mala ta nadzerka? czy isc na jakies usuniecie jej?

Gość sfrustrowana
ale jaką funkcję mają te globulki niby spełniac??moze masz tam jakiś stan zapalny i one maja go tylko znieść ?

Gość aaaaaaaaalalalal
nie mam ona powiedziala ze te globulki nie sa typowo na nadzrke ale ze ona jest taka malutka ze moze sie da ja wyleczyc globulkami tak mi powiedziala. a takie globulki dopochwowe maja wplyw na dzialanie tabletek antykoncepcyjnych???? tez masz nadzerke???krwawisz po stosunku lub masz plamienia jakies?

Gość jamammmmm
wogle ci lekarze to są porąbani,Jedni mówią tak drudzu inaczej,Ja niewiem jak sie uczyli,Pewnie na ściągach jechali,a teraz ludzi chcą leczyć Ja byłam u ginekologa,To powiedział że mam przyjść na zamrażanie,Ale nawet nie zapytał sie czy rodziłam czy nie,A najlepsze było to jak powiedział do mnie żebym butów nie ściągała bo tu wszędzie syf,Wyobrażacie sobie,To było w przychodni.Na lekarza prywatnego mnie nie stać,To mam super syluacje,Bez wyboru.

Gość sfrustrowana
aaaall tabletki dopochwowe na pewno nie obnizaja skutecznosci tabletek natykoncepcyjnych.Ja nie mialam zadnych plamień ani upławów.To bylo dosyc dawno i nie wspołzylam w tym okresie kiedy ja mialam rozpoznana.