Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lusi_24

Dochowywanie tajemnic.Ty i twój facet.

Polecane posty

Wczoraj miałam poważne ścięcie z koleżanką na pewien temat,TZN.wymiana poglądow otoż chodzi o to że ja jej powiedziałam że wszystko co ktoś mi mówi czasem powieża w tajemnicy mówie dla mojego chłopaka(przyszłego męża)Bo mam do niego bezgraviczne zaufanie i on zresztą tak samo jak coś wie to poprostu mi to mówi,Uważam że skoro jest moim najlepszym przyjacielem to mogę a nawet mam potrzebe żeby mu to powiedzięć,Natomiast ona jest zupełnie odmiennego zdania,Oni takich rzeczy sobie nie mówią tzn,ona i jej chłopak, A jak jest u was czy i tak i tak powiecie wszystko swojemu mężowi,chłopakowi,Czy nie, A i czy wasz facet jest waszym najlepszym kumplem,a nawet potrafi zastąpić przyjaciółke,Bo mój jest dla mnie kimś takim,

Np.mówi ci coś koleżanka i zaznacza,,tylko nikomu nie mów,,....czy ktoś inny,

Gość niech zgadne
jestes z mazur (?)

mówię mu. pewnie jest dla mnie kims jak twoj dla ciebie. wiem, ze poza nas to nie wyjdzie, mamy do siebie 100% zaufanie, a czasem może np. rzucic nowe swiatło na problem :)

Gość niech zgadne
po tym jak piszesz to prawda? jestes z mazur? albo z tamtych rejonow?

no właśnie i jak tak myśle,Że nawet czuła bym sie głupio przed nim,Jakbym go oszukiwała,A koleżanka w sumi najlepsza,To tak sie pokłóciłyśmy że niewiem jak to będzie,A taka pierdoła niby

jestem z mazur.A po czym to poznałaś,co jest takie charakterystyczne

Gość malinowa herbata
jest pewna roznica pomiedzy mowieniem prawdy, a lataniem do faceta z kazda nowinka zaslyszana od kolezanek...

Gość tralalalalalalallalalalalal
pewnie dlatego że mówisz "mówię dla niego" a nie "mówię mu", ale tak tez mówią ludzie z woj. lubuskiego ale tylko z jednego miasta :) pozdrawiam Świebodzin

Gość bo powiedzialas
"mówię dla" a nie "mówię do" albo "mówię chłopakowi" :O

Gość niech zgadne
po jednym charakterystycznej konstrukcji "w tajemnicy mówie DLA mojego chłopaka(przyszłego męża)" z tego co wiem, to tylko w tamtych rejonach mowi sie DLA kogos, a nie DO kogos albo KOMUS

taka to jest róznica że nieco bez sensu brzmi "mówić coś dla kogoś", to takie jakieś niezgodne z odmianą przez przypadki bo jest mówić komuś czemuś a nie mówić dla kogoś prawda? no i w ogóle jakoś tak szyk mieszasz w zdaniu, można sie domyśleć że dialektem prawie zalatuje

do niech zgadne tak się mówi jeszcze w Świebodzinie w województwie lubuskim nie wiem czemu ale tak tam ludzie mówią, a poza tym miastem, całe województwo mówi poprawnie

w zasadzie to tutaj wszyscy tak mówią i nie zwróciłam na to uwagi,

lusi 24 to pewnie na studia nie wyjechałaś bo zaraz by Ci ktoś to wytknął a wracając do tematu, co Twojego chłopaka obchodzą wszystkie ploty?

widze że bardziej wszyscy zainteresowani są moim dla a nie tematem,No cóż,

Gość niech zgadne
-> tralalalalalalallalalalalal to pewnie miasteczko zalozone przez ludzi pochodzacych z mazur;)

cierpię na depresje maniakalną i mam parchy :O

lusi 24 bo ten temat trochę bzdurny jest, zdecydowanie ciekawsze jest te Twoje "dla"

ni nie obchodzą,ja nie mówie o platach,tylko o jakiś poważnych sprawach,Chociaż czasami i o plotach mui mówie .I to niejest tak że lece do niego z wszystkim co tylko sie dowiedziałam ,tylko z tym co jest waże,Nie z takimi pierdołam że np.Kaśka pofarbowała włosy

Gość niech zgadne
Moim zdaniem jezeli ktos powierza tobie jakies informacje w tajemnicy, to powinnas zachowac to tylko dla siebie, bezwzgledu na to jak bardzo ufasz np. swojemu chlopakowi. W tej sytuacji chodzi o zaufanie pomiedzy twoja kolezanka a toba.

a studiowałam w olsztynie i nie zauważyłam żeby tam mówili inaczej nikt też tego nie wytykał

do niech zgadne:alec skoro wiem że on tego nikomu nie powie,I moge sie poradzić z innej strony spojrzeć na sytuacje, hellishbloodystorm dziękuję za odpowiedz

Gość niech zgadne
Postaw sie w odwrotnej sytuacji. Mowisz swojej kolezance w tajemnicy np o czyms intymnym. Zastrzegasz, zeby nie mowila tego nikomu, a ona dzieli sie tymi rewelacjami ze swoim chlopakiem. Jak sie czujesz? W tej sytuacji chodzi o nia, jezeli ma do ciebie pretensje o to ze powiedzialas swojemu chlopakowi, to widocznie jej to nie pasuje.