Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale cudo

Co myślicie o tym laptopie?

Polecane posty

Gość laptop czy komp
dobiera sie do indywidualnych potrzeb. Jesli Ci taki wystardczy to czemu nie

Gość tragiczneeee
zauwaz ze nie masz do niego windowsa

Gość ale cudo
tragiczneeee- jakiego Windowsa?? Jak kupowałam kompa, też Windows nie był zainstalowany, musiałam sama zmienić oprogramowanie.

Gość tragiczneeee
masz kopmputery z wgranym windowsem,linuxem czy czym tam jeszcxze ale sa tez i takie u ktorych tego nie ma...

Gość ale cudo
aaaaaa o to Ci chodziło. Głównie zależy mi na ładnym wyglądzie laptopa, a ten notebook spełnia wszystkie funkcję, na których mi zależy, łącznie z dużym ekranem.

Gość ale cudo
Wielbiciel----> Szukam laptopa do buszowania po sieci, do kafe i żeby miał DVD. Nie mam zamiaru ściągać żadnych filmów, ani grać w gry. Myślisz, że do tego się nada, czy lepiej sobie darować?

Od biedy by wystarczyło ;) Chociaż przy tak małym dysku (20 GB) przydałaby się nagrywarka DVD. 256 MB RAMu - malutko; jeśli sobie na nim machniesz najnowszego Firefoxa, zabierze Ci połowę pamięci.

Gość ale cudo
Na kompie mam zainstalowaną najnowszą wersję Firefoxa i taką przeglądarkę chciałabym mieć w laptopie.:( Nie będę wypalać, nagrywać i przegrywać filmów DVD, tylko oglądać.

Gość ale cudo
A do czego jest mi potrzebna duża pamięć? Filmy, muzyka, zdjęcia? Czy ogólnie chodzi o instalowanie programów?

ogolnie im wiecej pamieci tym lepiej zdjecia sie szybciej laduja programy szybciej uruchamaiaja i wogole jest lepiej ja kupilem kompa z 256 ramu i musialem niedawno dokupic 512 w sumie mam 768MB i roznica jest kolosalna ja duzo gram dlatego roznica jest odczuwalna ale w normalnej eksploatacji komp tez sie lepiej sprawuje :)

powiem z doświadczenia. Ja mam 1,6GHz, 1Mb RAM, karta graficzna do 128Mb i to jest kiepsko jeśli chodzi o oglądanie DVD na kompie, bo się potrafi ciąć... Poza tym wygląd to kiepski argument za wyboieraniem akurat tego laptopa. Jeśli już to szukałabym Acera bo za ok 400-500zł więcej masz dużo lepszą konfigurację, ekran panoramiczny, prawdopodobnie też będzie wi-fi. Do tego jeśli już jesteśmy przy wyglądzie to moim zdaniem Acery są ładniejsze

Gość ale cudo
dzięki. Ja praktycznie siedzę tylko na kafe.:P

Nie musisz zaraz nagrywać filmów DVD, czasem po prostu przydaje się to do zwykłych danych, zwłaszcza, że 20 GB dysk to naprawdę mało. Poza tym różnica w cenie między combo a nagrywarką jest niewielka, więc opłaca się dołożyć te kilka zł więcej. Natomiast pamięć potrzebna jest do wszystkiego - tylko jeden Firefox potrafi zabrać nawet 120-150 MB, a gdzie reszta programów? 512 MB to minimum, żeby komp jakoś znośnie chodził.

Do przeglądania Internetu to każdy się nadaje... Jednak, aby w miarękomfortowo pracować, polecam te 512MB pamięci, bo w tym ostatnim grafika zabierze chociażby 32MB.

Gość to trochę mało
Pewne programu musisz zainstalować. Antywirus, program do oglądania filmów, program do muzyki, zajmą trochę miejsca.