Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DEMONIA

ANTYKONCEPCJA

Polecane posty

Gość DEMONIA

WITAM! PROSZĘ O PORADĘ! OD DAWNA BIORĘ DWUSKŁADNIKOWE TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE I WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU,ALE MAM TAKI PROBLEM-CZY MOGĘ W CELU WCZEŚNIEJSZEJ MIESIĄCZKI PRZERWAĆ BRANIE OPAKOWANIA PO DWÓCH TYGODNIACH? ZOSTAŁ MI TYDZIEŃ JESZCZE, ALE BARDZO BY MI PASOWAŁO, ZEBY TERAZ MIEĆ OKRES.(W NASTĘPNYM TYGODNIU MAM WAŻNE SPOTKANIE I WOLAŁABYM UNIKNĄĆ MIESIĄCZKI)CZY MOGĘ TAK ZROBIĆ? CZY NADAL BĘDĘ ZABEZPIECZONA?

możesz, przynajmniej ja ak robiłam. brałam 2tyg i przerwa, albo po2-3 miesiące bez przerw i wszystko zawsze było ok (przez prawie 5 lat)

Gość cobra123
moim zdaniem lepiej będzie nie robić przerwy pomiędzy opakowaniami ,niż przerywać branie po 2 tygodniach. Jak nie zrobisz tygodniowej przerwy tylko zaczniesz brać następne opakowanie to nie będzie miesiączki , dostaniesz ją dopiero po skończeniu następnego opakowania.Ja wybierałam ten sposób.

Gość DEMONIA
WITAM DZIEWCZYNY I CHCĘ PODZIĘKOWAĆ GUNI.ZASTOSOWAŁAM SIĘ DO TWOJEJ RADY I RZECZYWIŚĆIE PRZYSPIESZYŁAM OKRES :) POZDRAWIAM

Gość Weronika1987
ja również miałam takie wątpliwości i cieszę sie DEMONIA, że prouszyłaś ten temat:) a cobrze123 i guni 0505 serdecznie dziekuję za odpowiedzi:) pozdrawiam cieplutko;)

Gość DEMONIA
WITAJ...CIESZĘ SIĘ, ŻE MOGŁYŚMY TOBIE TEŻ POMÓC :) CZASEM NIE WSZYSTKO MOŻNA SIĘ DOWIEDZIEĆ OD LEKARZY, BO ONI MAJĄ ZA MEDYCZNE PODEJŚCIE DO TEMATU.NAJLEPIEJ JAK SAME SOBIE POMOŻEMY.POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY I ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO!

Gość medyczne podejście do tego
tematu jest takie że wkrótce zostaniecie mamusiami przecież to co zrobiłaś jest równoznaczne z sytuacją gdybyś "zapomniała" paru pigułek - i to o zgrozo dokładnie w dniach w których mogło dojść do owulacji przesunąć okres można biorąc tabletki dłużej a nie krócej - przesunięcie uzyska się w nastepnym cyklu

Gość DEMONIA
W ODPOWIEDZI NA MEDYCZNE PODEJŚCIE MÓWIĘ TAK...BIORĘ PIGUŁKI OD 11 LAT I JAKOŚ NIC SIĘ TAKIEGO NIE WYDARZYLO I DO TEJ PORY NIE MAM DZIECI I MIEĆ NIE BĘDĘ, A ŻE TO BYŁO 3 OPAKOWANIE POD RZĄD, TO MOGŁAM JE SKROCIĆ.POZA TYM ŚLEDZĘ WSZYSTKIE NOWINY DOTYCZĄCE TEGO TEMATU I WIEM, ZE W TEJ CHWILI MÓJ CYKL I TAK JEST CAŁY SZTUCZNY! DLATEGO MOGE BYĆ PEWNA, ŻE NIC TAKIEGO SIE NIE WYDARZY.OBAWIAŁAM SIĘ TYLKO, CZY TEN OKRES WYSTĄPI TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ, ALE WYSTĄPIŁ I NAWET W TAKIM DNIU JAK ZAWSZE.WIDOCZNIE LEKARZE NIE SPRAWDZILI WSZYSTKICH OPCJI.POZDRAWIAM.A JEDNOCZEŚNIE ŻADNEJ Z DZIEWCZYN NIE NAMAWIAM DO TAKIEGO POSTĘPOWANIA JAK MOJE.TO JEST TYLKO MOJA SPRAWA.