Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana jestem tym

nogi po goleniu

Polecane posty

Gość zalamana jestem tym

niew iem jak to opisac ale po goleniu mam nie to ze krostki czarne ale takie jakby odrobine ciemniejsze od skory takie leckko brazowe strupki nie wiem jak to opisac

Gość zalamana jestem tym
nogi sa gladkie ale maja takie jakby strupki o srednicy 2 mm jakby tam pod nimi byly wrasatajace wlosy

Gość bziku
moze tępa maszynka:)

Bo może wrastają Ci włoski. Czym depilujesz nogi? Maszynką do golenia, żelem, pianką, depilatorem mechanicznym?

polecam zrobić peeling przed goleniem :) to, co Tobie się przytrafiło, mogło być związane z tępą maszynką jak najbardziej

Gość zalamana jestem tym
maszynka ale peeling robilam od 3 dni codziennie zanim ogolilam i to nic nie daje dodoam ze nie byl to jakis kupny peeling tylko wzielam cukier tak jak mi ktos radzil tak wrastaja tylko nie wiem co z tym zrobic i za kazdym razem jak ogole to mam te glupie kropki

Gość zalamana jestem tym
ale ja tak mam od jakiegos czasu jak ogolilma nogi raz woskiem i potem mi zaczely wrasatac wlosy i mam wrazenie ze od tamtego momentu mi ciagle wrastaja mimo ze minelo kilka miesiecy od tego wosku i teraz gole maszynka

Gość zalamana jestem tym
no i co mam zrobic??? brzydko to wyglada

Gość zalamana jestem tym
no co ja mamz robic????

Gość zalamana jestem tym
ponawiam pytanie

Gość zalamana jestem tym
ponawiam pytanie

Gość taka jedna 5
Wygoić nogi, niestety trzeba troszkę czasu, a jak sie zgoją to zainwestuj w laseroterapię. wszytskie ci nie znikną ale zdecydowana większość, a potem możesz golić maszynką. Używaj jednorazówek, zawsze przed goleniem całe nogi obficie zmyj wódką, a po zgoleniu powtórz. szczypie, ale zapobiega stanom zapalnym. Jesli będziesz golić a nie wyrywać to nie będą ci wrastały. W pełni zgadzam sie z wypowiedzią powyżej, po wosku i po depilacji zawsze wrastają, bo nie moga się wydostać spod skóry, więc sobie rosną pod nią. Polecam laser, a potem golenie. Zawsze wódka obficie :) Aaa i koniecznie kup piling, ja używam chyba dove, taki łagodny i nawilżający i wygładzający. ładnie zetrze te zgrubienia i wygładzi nogi. Powodzenia. A wódkę kupuję taką jedną z najtańszych, ważne że ma spełniać swoją dezynfekującą rolę :P

Gość klassi
Podbijając ten wątek, sama cały czas szukam czegoś skutecznego na takie czarne kropeczki. Peeling mi nie pomaga. Zaczęłam depilację woskową i też nie jest to idealne rozwiązanie bo włoski wrastają. zastanawiam się na trwałym usunięciem włosków. Czy po laserze też takie coś występuje?

Gość jjjjjjjjk
Po laserze nie powinno być takich „czarnych niespodzianek. Ale niestety laserowe zabiegi są kosztowne, jeden nie wystarczy, by raz na zawsze pozbyć się owłosienia na nogach. Koszt jednorazowego seansu może wynieść nawet tysiąc złotych, jeżeli chcemy usunąć włoski z całych nóg. Dlatego warto zdecydować się na inne metody. Jakie są najpopularniejsze? O tym przeczytasz na http://depilacjalaserowa.net.pl/2010/07/19/czym-wydepilowac-nogi/ A co do czarnych kropeczek to faktycznie możesz wykonać peeling.

Gość gerty
1000 zlotych? Chyba żartujesz! Nie wiem skąd masz taki cennik- w studio laser w Poznaniu za łydki zapłaci się 400 złotych. No i trzeba dodać,ze po depilacji laserowej skóra jest tak gładka jak po żadnej innej metodzie. Jeśli ma się ciemne włosy to po prostu lepszej metody nie ma