Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia...

HOLANDIA!!!!!Zapraszam wszstkich zainteresowanych......

Polecane posty

Gość przykro mi
nie doluj sie, wszystko jest do zalatwienia, ale wymaga czasu. Juz 6 lat tu siedze, pracuje w duzm miedzynarodowym koncernie (po moim ekonomicznym kierunku), skonczylam tu studia, choc zaczynalam od bycia au-pair :-) wiec wiem, ze ze wszytkim mozna dac sobie rade, ale wymaga to czasu, cierpliwosci i samozaparcia. Wierz mi.

Gość zakochana w holendrze
no to to fakt...samozaparcie sie przyda...boje sie tylko strony finansowej tych dwoch dodatkowych lat...nie wiem,czy pracujac na godziny bede w stanie to oplacic...

ZAKOCHANA W HOLENDRZE!!!! Witam! jestem Z Holandii, tzn. mieszkam w Holandii juz jakies 7.5 miesiaca Z MOIM CHLOPAKIEM...HOLENDREM HEHEHE Smieszna sytuacja bo poznalismy sie na necie hehe zakochani jestesmy po uszy...to sie nazywa milosc :P

Gość chce na wakacje
do holandii, może ktoś był i poleca jakąś firmę?? stronkę www??

Gość Monia...
jak ktos jest byl lub zamierza byc w holandii w pracy przez jakos firme posrednictwa pracy to podajcie linki i piszcie na polskie paszporty czy na niemieckie! a z tym pozwoleniem o prace to jest masakra!ktos sie w ogole doczekal?i juz wyjechal?

Gość Monia...
i co???niema chetnych???

Gość ja mam pozwolenie i pracuje
ale ja skonczylam studia w Holandii...

Czesc:) ja tez mieszkam w Holandii w czerwcu bedzie 3 lata. hehe, ale ten czas leci. Pozdrawiam

Gość Monia...
niby tyle osob teraz wyjezdza do holandii a tu nic cisza na topiku co jest grane???ja wyjezdzam za tydzien

Gość czasem jest tak
ja wyjezdzam,ale mam paszport niemiecki,wiec pozwolenia nie potrzebuje....wiec nie odzywam sie,bo zadna ze mnie pomoc:P

hejka:) ja nie mieszkam w holandii ale bardzo blisko:D wiec nie moge az tak wiele napisac:d sama dopiero co niedawno zaczelam zyc w innym kraju:D i wszystko od nowa:D ale sie nie poddaje:D pozdrawiam

Gość Heks a metr
ja też mieszkam w Holandii od dwóch miesięcy.Jestem tu z mężem i synkiem.Na razie nielegalnie.Trochę przeraża mnie ta biurokracja.Od czego zacząć by być tu legalnie?Szczerze powiedziawszy, najachętniej wróciłabym już do Polski bo tutaj czuję się samotna.Pocieszam sie jednak tym, że wszędzie początki są trudne.Chcielibyśmy zostać tu kilka latek.Troszku odłożyć i wrócić terug spowrotem.A jak będzie?To się okaże w przyszłości.Pozdrwiam wszystkich samotnych Polaków w tym kraju

Gość ajaaaaaaaaa
A ja tu pracuje! Nie polecam Holandii do pracy. Gorsi od Niemcow!

Gość ojojoja
A moja przygoda z Holandia-szef biura pracy dzwonil i pojechalam. Okazalo sie ze chcial Polke do "wiadomych"celow!Ucieklam. On robi tak do tej pory! Pod pretekstem pracy-wabi Polki i syp[ia z nimiBEZKARNIE! Zadna sie nie przyzna co przezyla.To biuro nazywa sie ICN Uitzendbureau Venlo/ Venray..Prosze potraktowac jako przestroge!

Gość melani
obecnie mieszkam w niemczech jak wiadomo tu nie mozna sie jeszcze legalnie zatrudnic a jesli chodzi o zalozenie firmy to watpie zeby mnie bylo na nia stac wiec wpadlam na pomysl zeby dojezdzac do holandii i tam poszukac sobie pracy, gdyz do holandii mam ok. 40 km. Mam wiec pytanie a w zasadzie kilka pytan jakiego rodzaju pracy moge sie tam spodziewac i jakie sa ewentualne place ile moglabym zarobic i czy wyplaty sa co miesiac czy co tydzien??? czy idac do biura pracy jest szansa ze zaoferuja mi jaksas prace czy moze jednak szybciej i latwiej jest ja dostac po zanjomosciach- niestety tak owych nie mam. dzieki za odpowiedzi, ktore mam nadzieje sie pojawia :)))). sorry za bledy;)

Gość malgoska12844235
Prosze pomozcie nam podjąc decyzje.... od 2-óch lat spotykam sie z facetem ktory mieszka na stale w Holandi widujemy sie raz w miesiacu przez 3 dni a czasem rzadziej. Postanowilismy to zmienic ale nie bardzo wiemy jak sie za to zabrac. Ja mam 2-ke dzieci z poprzedniego zwiazku 3 i 6 latek. Czy szkoly sa platne? jesli tak to ile? jakie papiery potrzebujemy? czy powinnismy wziasc slub i jechac tam jako malzenstwo? czy nalezala by sie nam jakas pomoc finansowa? jesli tak to skad i ile? dopisze jeszcze ze "on" jest polakiem. prosze o jakie kolwiek informacje zwiazane z tym wyjazdem. Boje sie ze na samym poczatku wpadniemy w dolek finansowy ja nie mam tam jeszcze zadnej pracy ale wiadomo dla chcacego nic trudnego. prosze piszcie....

Gość Tulipanek...
Wiesz co skoro Twoj facet jest 2 lata w Holandii i o podastawowe rzeczy sie nie potrafi sam dowiedziec to nie radze Ci do niego jechac. co do szkol to sa darmowe, za przedszkola sie placi ale czesc mozna odzyskac przy rozliczeniu podatkowym. po pierwsze musicie miec mieszkanie, najlepiej jak sie tam od razu zameldujesz wtedy wiekszosc rzeczy bedziesz mogla zalatwic. polecam stronke www.niedziela.nl tam sie mozna dowiedziec o wszystkie formalnosci typu sofi, bsn, szkoly dla dzieci itd.

Gość Tulipanek...
i przy okazji zapraszam wszystkie Polki w Holandii na ten topik:)

Gość Marta Magdalena Sz
Witajcie :) Jestem na etapie szukania agencji pośredniczącej w zatrudnianiu pielęgniarek w Holandii. Znam j. niemiecki, trochę angielski i jestem chętna do nauki nowego języka ;) Mój problem jednak polega na tym, że jestem po liceum pielęgniarskim, a większość krajów preferuje zatrudnianie pielęgniarek przynajmniej z licencjatem. Napiszcie jak myślicie mam szansę na pracę i życie w Holandii?

może wejdz na www.werk.nl i przy pomocy google translate poszukaj w dziale konkternych juz propozycji czasem bezpośrednio od pracodawcy! jednak język bedzie podstawą polecam www.talklaas.nl-stronka do nauki holenderskiego

Gość kroku-sik
witam ,a czy jest ktos z Arhen,chetnie poznam