Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość satthe

raunku - zmiana marvelon na mercilon!

Polecane posty

Gość satthe

bardzo prosze o pomoc, zdaje sie ze ginekolog zle mnie poinformowal. 2lata bralam tabletki antykoncepcyjne Marvelon i teraz inny ginekolog stwierdzil ze moge brac troche slabsze tabletki tej samej firmy - Mercilon, poniewaz jest po nich mniejsze ryzyko zatorów itd. I ok, wszystko świetnie, tylko że właśnie wczoraj zakończyła sie 7 dniowa przerwa w przyjmowaniu Marvelonu i dziś rano wziełam tabletke Mercilonu. Tak jak powiedzial lekarz. Jednak na ulotce jest napisane (dość niejasno) żeby nie robic 7dniowej przerwy tylko odrazu zazyc nowe tabletki - czy ktos sie na tym zna i moze mi cos poradzić?? Nie wiem czy tabletki teraz dzialaja... Z góry bardzo dziękuję!!

gdy ja zmieniałam tabsy też na mercilon to lekarz także kazał mi zrobić przerwę. zaczęłam brać normalnie po przerwie. możesz dla pewności zabezpieczać się gumką przez tydzień, a potem będzie ok. jak pytałam lekarza czy muszę dodatkowo gumki używać to powiedział, że nie, ale jak sie bardzo martwisz to lepiej przez tydzień użyj.

Gość satthe
Super, dziekuje bardzo - czasami czyta sie ulotke i pelno informacji gdzie indziej i i tak trudno dojsc co robic! dzienki :-)

Gość saanxx
Płakać mi sie chce. Nie moge dobrac odpowiednich tabletek,aby nie tyc,przez gromadzenie wody w organizmie.Chyba mam przez to klopoty z zakarzeniem drog moczowych,bo czuje jakbym miala mokro w majtkach,a nie mam.Ale jeszcze gorsze jest to,ze sex moze dla mnie nie istniec,co do tej pory bylo super.I jeszcze suchosc. Mialam podobne objawy po marvelonie.Nie moge zrobic badan hormonalnych,lekarz powiedzial mi,ze w trakcie brania tabletek tego sie nie stosuje. Pomóżcie mi znalesc z tego wyjscie nie moge zrobic bada

Witam, posiadam do odsprzedania 5 blistrów Marvelonu. Fabrycznie zafoliowane, mają długi termin ważności. W razie zainteresowania proszę pisać olcia.k@o2.pl