Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnosimy

dziecko karmione piersia-od kiedy dopajac?

Polecane posty

Gość podnosimy

Póki jest na piersi - w ogóle nie dopajać. Pokarm zaspokaja wszystkie potrzeby dziecka.

Gość podnosimy
nawet jak je juz zupki i deserki i ma 10 m-cy?

Gość sahl
ja zaczelam dopajac jak dziecko mialo 4 m-ce bo jak chcialam gdzies wyjsc to musialam dac mu sztuczne mleko.

dzecko na piersi nie potrzebuje dopajania. Możesz jak chcesz kupić soczek np gerbera i dawać do popicia po obiadku albo herbatkę

Ja zaczęłam podawać soczki, kiedy dziecko skończyło pół roczku, to znaczy kiedy zaczęło jeść zupki. :) Inna sprawa, że wcale ich nie chce :( Najchętniej po zupie pije mleko.

Gość najlepiej jak
jest na piersi wtedy nie potrzebuje nic ale zgadzam sie z poprzedniczkami około 6 m-ca,też podawałam soczki gerbera..... Pokarn kobiecy to takie cudo,że zmienia sie wraz z potrzebami dziecka , jak dziecko potrzebuje pić to powinno mu to wystarczyć...:)

Jeżeli jest gorąco to już w 5 miesiącu. Polecam książkę ze schematem żywienia niemowląt, gdzie jest też kolejność wprowadzania produktów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Ja karmie piersia i podaje tez rozne jedzenie i zaczelam dawac tez krowie mleko od 9 miesiaca chociaz oficjalnie nie powinno sie do roku. To moje drugie dziecko, pierwsze pilo od 11 miesiecy.