Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uskrzydlony nielot

Uzależnieni uczuciowo od partnerów.

Polecane posty

Gość Uskrzydlony nielot

Czy i wy tak macie? Zawsze wyciągacie pierwi rękę do zgody, chociaż nie zrobiliście niczego złego, za wszelką cenę dążycie do kontaktu, choćby kilku słów? To miłość czy uzależnienie?

uzaleznienie i milosc:)))) jak masz troche honoru to nie rob tak wiecej:)))

Gość uzależnienie...
niestety :(

Właśnie jeśli nie zrobiło się nic złego ,a rekę pierwszą się wyciaga zawsze, to przesada

Gość czterdziestolatek
To jest jednostronna miłość z uzależnieniem.

Hm... ja sie wlasnie poklocilam..uniosl sie duma i jest swiecie przekonany o swojej racji phi, nie mam zamiaru sie przejmowac a tym bardziej, podawac pierwsza reki na zgode jak nie zawinilam, mam szacunek do siebie. Naprawde nei ma sensu podawac pierwsza reki jesli nie zawinilas/es, bo nie zrozumie swojego bledu. Nie zmieni tego

Gość vcxwer
żałosna jesteś ,ale on chyba też..

kiedyś przeczytałam że zawsze będzie samotny ten kto czołga się u stóp innej osoby chyba warto zapamiętać chociaż cholernie cięzko ;/

Gość Do USKRZYDLONY
NIELOT: świetny nick do zadanego tematu. Oddaje istotę sprawy. Równie celne jest podsumownie AmeliiM. Jednakże nie powinno się oceniać uzaleznień w kategoriach honoru. A jest to ewidentne uzależnienie. Kobiety tak mają, że po stosunku wydzielają sie u nich niektóre hormony. Jednym z nich jest tak zwany hormon przywiazania. (Występuje on jednak przede wszystkim przy kontaktach/relacjach z dzieckiem.) Nie chcę przynudzać, ale ilość tego hormonu u niektórych kobiet jest statystycznie wyższa, zgodnie z rozkładem Gausa. Te kobiety to świetny materiał na niewolnice i nie daj Boże, jak zetkną sie z sadystą. Sama, przez całe dorosłe życie byłam tego typu osobą. Piszę w czasie przeszlym, ponieważ wyzwoliłam się wraz z nadejściem klimakterium. Poczułam wielką, wielką ulgę; powoli zrozumiałam, co się ze mną działo przez ponad 20 lat. (Przestudiowałam ten przypadek teoretycznie) Oczywiscie radykalnie zmieniłam swoje postępowanie wzgledem męża. To wyzwolenie dodało mi przede wszystkim pewności siebie i pozwoliło obiektywnie oceniać poszczególne sytuacje życiowe. Ciekawy jest rezultat. Otóż mąż zaczął mnie szanować, liczyć sie z moim zdaniem, zaczął z własnej inicjatywy uczestniczyć w codziennych obowiązkach domowych na zasadzie partnerstwa. Ja wiążę to ze zmianami, jakie zaszły w moim organiźmie w okresie przekwitania. Przestudiowałam wszystkie fora dla kobiet w moim wieku, jednak tam jest same ble..ble.., nic, co wiazało by sie z tym tematam. Dlatego wypowiadam się z nadzieją, że odezwą sie i inne głosy.

Gość podnosimy
up