Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaa11

czy w vision express daja 1sza pare soczewek za darmo?

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaa11

Gość jaaaaaaaaaa11
up

Gość anka szklanka
tak, jeśli pójdziesz na wizytę u okulisty za ok 50 PLN

Gość jaaaaaaaaaa11
a jaki to rodzaj soczewek?? miesieczne?

Gość evaaaa
a slyszalam ze jak raz sie tam pojdzie zeby odpasowali soczewki to potem trzeba chodzic jeszczze przez jakis czas na początku na kontrole do okulisty. Nie wiecie czy te wizyty sa dalej płatne?? Czy płaci sie tylko za pierwszą wiztyę???

Daja za darmo - miesieczne. zadeklarowalam, ze chce kupic soczewki - 3pary, tzn. na 3 miesiace za 109zl. skierowano mnie na badanie i dobranie szkiel za zlotowke. Jezeli nie ma zamiaru sie u nich kupowac, to badanie jest drozsze. Bylam na tym badaniu, pan popukal, sprawdzil, wlozyl i wyjal co trzeba. Ta pare, ktora przymierzalam dostalam w prezenicie. Ps. Badanie mialam w styczniu.

Gość jaaaaaaaaaa11
a masz taka samą wadę w obu oczach?? czy to nie ma znaczenia??

Gość evaaaa
a to w kazdym salonie vision express jest tak samo czy to zalezy od miasta?? byl ktos w rzeszowie?

Gość evaaaa
Ja mam jeszcze pyt. Czy można kupic soczewki tylko na 1 miesiac tzn 2 sztuki. Czy sa one pakowane po 6 sztuk zawsze??

Ja mam taka sama wade. Zreszta mimo, ze nosze okulary i wiem, ze moja wada nie powieksza sie, to badanie jest konieczne, bo oni sprawdzaja, czy twoja wada umozliwia noszenie szkiel. Mozna kupic szkal na miesiac, ale sie nie oplaca. Takie szkla, to wydatek okolo 100zl, czasem 70, nie pamietam dokladnie. Zdecydowanie bardziej oplaca sie kupic szkla na 3miesiace - 109zl. Aha, badanie mialam w Szczecinie. Teraz, odwiedzilam Vission w Belfascie i...musze zrobic kolejne badanie, bo oni nie maja takich szkiel jak w Polsce i musza mi dopasowac, jakies katy zalamania :)

Gość kamilka1234
Olimpiado czy tzn ze jak mam w kazdym oku inną wadę to musze kupic jakby 2 opakowania soczewek?? jedne na jedno oko drugie na drugie??

Aha, W Polsce w kazym salonie jest tak samo, bo to siec. Dlatego, jezeli masz ubezpieczenie okularow, to mozesz je zreperowac w kazdym vission.

Nie. Oni Ci dobieraja. Kazde szklo jest opisane na pudelku. moje szkla, momi, ze takie same, sa poisane i zapakowane kazde osobno.

Gość /łączenie tematów/
Czy w Vision Express robią tylko komputerowe badanie wzroku? 17:28 kamilka1234 czy takie badania w VE są wiarygodne? czy badają dno oka itd. Mam pewne obawy ale przeciez tam przyjmuje lekarz specjalista wiec powinno byc ok. A moze lepiej isc do "normalnego" okulisty niz do centrum handlowego? 17:33 jestem deską przegrałam życie Tam jest okulista i robią różne badania, np., świecą w oko takim dziwnym światełkiem. I np. na astygmatyzm sprawdzają itd. Ja tam chodzę i jeszcze nie oślepłam. U normalnego okulisty byłam jako dziecko i nic mi nie sprawdzał. tylko sprawdzał, czy widzę literki Te komputerowe badania wzroku, to zawsze źle wychodzą Ale potem już szkłą sama sobie dobierasz i sprawdzasz, jak widzisz. 17:34 kamilka1234 a ile kosztuje tam wizyta i np 1 para soczewek?? mam wade -3 i -3,5 17:43 rrenka037 jesli zamowisz u nich soczewki to badanie bedzie gratis! Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 17:46 rrenka037 ja zamawialam dla corki soczewki ,najpierw bylo badanie komputerowe i pozniej u lekarki takie jak u okulisty i nauka zakladania szkiel na poczatek polecaja jednodniowe ,ja mialam soczewki firmy iwear -30 szt(15 par) kosztuja 75 zl i gratis wizyta Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 17:46 kamilka1234 a da sie zamówić jedną parę na miesiac jak ma sie różne wady wzroku? i czy te badania to na prawde przeprowadzane są przez fachowców?? 17:48 rrenka037 mozna kupowac po 1 szt. kazda o innej mocy tylko miesieczne trzeba zamowic wczesniej a 2-tyg. sa od razu a inne to nie wiem Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 17:50 kamilka1234 a na wizyte tam tzreba sie wczesniej umawiać?? czy przyjmują od razu 17:56 rrenka037 od razu ,tylko to troche trwa...jesli jest ktos przed Toba to zamow kolejke i polaz Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 17:57 jola lola a czy te badania są coś warte?? Bo tez nie jestm przekonana co do fachowców... 17:58 kamilka1234 dzieki ale jeszcze jedno: mowisz ze miesieczne trzeba zamowic czyli pewnie musze isc wczesniec zeby mi zamowili i potem jak pojde na badanie zeby juz mieli 18:03 rrenka037 nie wiem jak to zrobic ,najlepiej zadzwon i dowiedz sie jak dlugo sie czeka ,ja po tych jednodniowych kupilam corce dwutygodniowe i te nosi a pozniej moze tez zamowie miesieczne-musze spytac jak dlugo co do fachowosci- samo badanie kontrolne robilam w "normalnym gabinecie ale po soczewki to juz mnie wyslali do salonyu bo na NFZ nie robia pod kontem soczewek..... natomiast badanie komputerowe nieco rozni sie od tego co wychodzi na badaniu ,zas badanie w salonie i te z gabinetu NFZ wyszlo tak samo jesli chodzi o moc szkiel i wykluczenie jakis chorob,soczewki sa ciut slabesze niz wada czyli np. u corki jest wada -2,75 to soczewki dostala -2,5 i tak inni tez mowia Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 18:06 rrenka037 co za byk>>>>>>pod kątem mialo byc Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 19:00 Na pewno lepiej ... jest isc do dobrego lekarza okulisty 20:32 kamilka1234 Renka czyli pod kątem soczewek badanie robilas w VE?? a na takim zwyklym kontrolnym bylas u okulisty? 20:39 jola lola czyli jak chce zrobić badanie pod kątem soczewek to tylko prywatnie?? bo na NFZ nie ma? I czy w ve są tylko komputerowe czy takie "normalne" tez robią?? No na pewno ktos tam byl i wie. 20:40 rrenka037 wlasnie tak ,lepiej sprawdzic wzrok w zwyklym i spytac sie czy nie ma przeszkod do ich stosowania a pozniej juz do VS jesli tylko same badanie wzroku i dobranie okularow to radze jednak w normalnym gabinecie moj maz zrobil w Vs okulary i dobrali mu jakby za ostre ale sie i tak przyzwyczail Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 20:42 rrenka037 w VE badanie na soczewki jest i komputerowe i jeszcze takie tradycyjne a w zwyklych gabinetach pod katem soczewek nie zrobia Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 20:43 vcer nie polecam.. 21:05 jola lola jak to w takim zwyklym nie zrobią pod soczewki?? cos mi nie gra Vcer czemu nie polecasz? 21:06 kamilka1234 wiesz w takim zwyklym to ja robie kontrole ale nigdy nie pytalam czy moge nosic soczewki 21:12 rrenka037 sluchajcie pewnie ze nie robia w zwyklym a juz napewno nie w NFZ pod katem soczewek raczej ogolnie i moga sie wypowiedziec czy nie ma przeszkod aby nosic soczewki ale musisz spytac i sie poradzic......chyba ze prywatny gabinet sie w tym specjalizuje a polega to na dobraniu odpowiedniej krzywizny soczewek i srednicy-trzeba miec wlasciwy sprzet do stwierdzenia, bo mocy(to akurat kazdy stwierdzi) Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 21:17 rrenka037 ja bylasm z corka na zwyklej kontroli i po ogolnym badaniu spytalam o te soczewki czy moze i co i jak a ona powiedziala ze moze nosic ale dobrac to juz mozna w prywatnym -najlepiej tam gdzie maja wszystko na miejscu ,niekoniecznie VE ale ten jest w kazdym duzym markecie i maja duzy wybor soczewek choc i tak taniej jest kupic na allegro,ja teraz kupilam po raz pierwszy w VE 1 pare 2-tyg.Johnsona za 44 zl a takie na allegro kosztuja 6 szt.60-70 zl wiec nastepne zamowie juz na allegro Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 21:24 kamilka1234 aha a jakie to np mogą być przeciwwskazania do noszenia soczewek?????

Gość /łączenie tematów/
mozna w prywatnym -najlepiej tam gdzie maja wszystko na miejscu ,niekoniecznie VE ale ten jest w kazdym duzym markecie i maja duzy wybor soczewek choc i tak taniej jest kupic na allegro,ja teraz kupilam po raz pierwszy w VE 1 pare 2-tyg.Johnsona za 44 zl a takie na allegro kosztuja 6 szt.60-70 zl wiec nastepne zamowie juz na allegro Nigdy , przenigdy nie zwątpie ! 21:24 kamilka1234 aha a jakie to np mogą być przeciwwskazania do noszenia soczewek?????