Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LarwaMariola

tipsy żelowe na formach?? co to??

Polecane posty

Gość LarwaMariola

Słuchajcie, muszę sobie zrobic paznokcie, bo są straszne... Krótkie, łamią się itp. Kilka lat temu miałam tipsy, ale akrylowe. Łamały sie później, zresztą baba mi takie łopaty zrobiła brzydkie. Teraz chcę takie na 2-3 mm nad opuszkiem. Najlepiej z francuskim :) Sama bym takie może też wyhodowała, ale muszę kupić odżywkę za 50 zł i codziennie malować przez jakiś miesiac. Zrobią się grubsze i mocne, ale jak przestanę malować to po jakimś tyg. - dwóch znów zaczną się łamać. W ogóle to nie wiem co z nimi jest nie tak, ale za każdym razem muszę od kupować nową odżywkę do paznokci.. Np. kupię sally hansel z diamentem, użyję przez jakiś miesiąc, przestanę, łamią się pazurki i nie działa już na mnie ta odżywka. Mogę malować i malować a po nich nic nie widać... Dlatego mam ich dużo, ale takich napoczętych... Ale temat właściwy. Paznokcie mam krótkie, nie chce tipsów, to co to są żelowe na formach????????

Gość Putinowa
Tipsy zelowe na formach, czyli wykonuje sie je na tzw.podkladkach,zel mozna klasc albo na samego tipsa,badz na swoj wlasny rodzony paznokiec, stosujac tez podkladke ktora jest z papieru o specjalnej formie, podklada sie go pod paznokiec, przykleja, i ustala sie dlugosc. Mozna w ten sposob przedluzyc i uformowac paznokiec. Jezeli mialas akryle nie na tipsie, to napewno babka robila ci ta metoda z podkladka, poniewaz tez sie ja stosuje w stylizacji akrylowej.

Gość LarwaMariola
UP UPUP UP

Gość LarwaMariola
miałam na tipsie akryle, ale nie chce tpisów. Czyli jak mam krótkie pazurki to mogą mi zrobić długie?????

Gość Putinowa
Tak jest, jesli zostanie uzyta forma, czyli wlasnie podkladka, to mozesz uzyskac pozadana dlugosc bez tych cholernow tipsow.

Gość LarwaMariola
cudownie :) więc dziś idę na tipsy :))))))))

Gość net ar ci odpowiada jak dorosł
jak na formie to nie tipsy tylko przedłużanie. akryl będzie nieco lepszy bo twardszy i bardziej sprężysty. Żel jest dobry ale na pierwszą formę nie polecam

Gość Putinowa
To powodzenia zycze,oby ci sie trzymaly jak najdluzej!