Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda jolka

R E F L E K S O T E R A P I A

Polecane posty

Gość ruda jolka

Kto stosował albo słyszał cokolwiek bo dla mnie to nowość ? wpisujcie się

Gość ania005
"Jedną z polecanych technik relaksacyjnych, ostatnio cieszącą się w kraju dużym powodzeniem, niezmiernie skuteczną w pozytywnym oddziaływaniu na nasz organizm, są masaże refleksologiczne (terapeutyczne masaże uciskowe) stóp oraz głowy. Masaże te wspaniale relaksują i odprężają, wpływają na poprawę samopoczucia, dodają witalności, energii i chęci do życia, a zrelaksowany organizm łatwiej się regeneruje i walczy z przypadłościami." Poddałam się obu metodom refleksoterapii tj. masaże stóp i głowy, wykonywane kolejno przez Włodzimierza Tylmana i Sylwię Przygodę w salonie Chanta'l. Oba zabiegi są bardzo relaksujące, trwają ok 1,5 h także mamy zapewnioną długą przyjemność. Ja się zdecydowałam na tę terapię , gdyż choruję na ciężką astmę, a słyszałam że ona pomaga przy dolegliwości. Po kilku sesjach napady astamtyczne przestały mnie nawiedzać.

W spa aturi na rolnej 30 w starej ligocie w katowicach jest pani która wykonuje masaże stóp refleksologie dokładnie. Zamieszczam info gdyby ktoś był zainteresowany 531 449 778 796 628 171

Gość ....finka
Gabinet Refleksoterapii---bydgoskie ...zapraszam wwwrefleksoterapia

Gość wcale nie zdrówko
Oj tam sama refleksologia to za mało,ja wykonuje masaze całego ciała wraz z punktami energetycznymi to jest dopiero prawdziwa reganeracja organizmu jak i samolecznicza metoda,praktycznie na cały nasz organizm wraz z zyciem psychicznym

Moze i sama refleksologia nie jest czyms tak wspanaiłym jak takie masaze calego ciala ale zgodzisz sie chyba ze lepiej jest mieć kogos zaufanego do masazu stóp niz kogos nie kompetentnego do takiego masażu całego ciała? Ja jestem z pani która mi ten masaz stóp a właściwie refleksoterapie wykonuje mega zadowolona. I bóle głowy ustąpiły właściwie całkowiecie a przecież właśnie o to chodziło.

Gość No ale jezcze
Lepiej 19kamila85,miec kogos kompetentnego od masazu całego ciała niż tylko od stóp,sam ból głowy to jedno co czułas bo bolała ale cały organizm potrzebuje stymulacji i oczyszczenia,to ze jeszcze czegos nie czujesz nie oznacza wcale ze sie nie dzieje

Gość ....finka
Jednak zdrowie zaczyna sie od ....stóp !!!!!Stopa jest jak lustro ....Patrz ...mapy stóp.

Gość natkkka
Witam, chciałam się podzielić moim doświadczeniem z zabiegami refleksoterapii. Od dłuższego czasu borykałam się z bezsennością przez którą nie mogłam normalnie funkcjonować. Jako, że nie jestem zwolenniczką tabletek nasenny, od których jak wiadomo można się uzależnić, więc poczytałam trochę o naturalnych metodach leczenia bezsenności. W końcu się zdecydowałam i wybrałam się na masaż refleksologiczny stóp do Instytutu Zdrowej Przyszłości w Szczecinie. Bardzo mi się to spodobało, mogłam się w pełni zrelaksować, a po tym zabiegu przespałam całą noc! Kilka kolejnych zabiegów wykonanych przez Panią Alicję pomogło mi się uporać z problemem bezsenności.

Gość fio_na
Dzień dobry, mam następujące pytanie odnośnie refleksoterapii: Czy jest tu może ktos, kto korzystał z metody a ta pomogła mu w jakichkowliek dolegliwościach czy schorzeniach gardła bądź krtani?