Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pytam z ciekawości

Chcielibyście studiować medycynę???Dlaczego???

Polecane posty

Gość ja bym nie chciala
bo nie cierpie widoku krwi

Gość a po co
to trudny kierunek. Większość młodych ludzi którzy go dzis wybieraja chyba bierze pod uwage wyjazd za granicę bo w Polsce zarobki młodych lekarzy sa niskie a słuzba zdrowia coraz biedniejsza.

Gość Anusia marzycielka
Bo chcę ratować życie Chcę też mieć własny gabinet i zarabiać dużo pieniędzy Dzięki którym będę mieć godne życie ale też spełnie marzenia z dzieciństwa- założę fundację i będę pomagać biednym

Gość good for you
dzisiaj to troche kicha byc lekarzem. mlodzi idealisci klepia biede, a ci co maja kase to przewaznie lapowkarze, a przynajmniej tak sie kojarza. Mysle ze wkladajac tyle pracy i czasu w inne studia mozna osiaganac wiecej i zarobic szybciej, a przy tym nie obracac sie wiecznie wsrod chorych i byc nienawidzonym przez spoleczenstwo.

Gość Anusia marzycielka
Ja mam 18 lat, czemu pytasz ? Tak szczeniacko "zabrzmiało" ? Moje marzenia są realne, wyzwanie wielkie i trudne, mam nadzieję że podołam :) A Ty ?

a ja strasznie chciałabym pracować jako patolog sądowy 😭 ale niestety nie poszłam na studia, które dały by mi taką możliwość bo słaba z biologii zawsze byłam jak noga :P ewentualnie chciałabym pracowac jako akuszerka ale to tez mi sie raczej nie uda :P a szkoda p.s krwi i innych flaków nie brzydze się ani troche

Gość Anusia marzycielka
Ja mogłabym ostatecznie pójść na ASP, malować Ale do tego nie potrzebne są studia :)

Gość nie kazdy chcial
mnie np sam zapach szpitala przyprawia o mdlosci, ta atmosfera, nieszczescia wokól! Za nic w swiecie i za zadne pieniądze!!

Gość a po co ....
żaby później być zrównamym z gownem?- za samo bycie lakarzem ? bo w Polsce lekarz to ścierwo - tak tak- wlaśnie tak teraz jest - jeden konował zawinił - obwinia się wszystkich - to dobry fach dla tych, co chcą wyjechać z ""Pollandii"" (w podwójnym cudzysłowiu) - Nigdy w życiu nie zgodziłbym się leczyć Polaków - nigdy !!!!! normalny, uczciwy przyszły lekarz uczy się 5-7-10 lat - w sumie całe życie - pozniej dokształca - żeby w efekcie na każdym kroku doświadczać pseudooskarżeń i innych od pacjentów, którym się nudzi, są na emeryturze i w TV wierzą równie mocno jak w BOGA .... chociaż mam rodzinę lekarską, wolę być politykiem ... albo w ostateczności pracować w .... TV :D - tam można zbić największą kasę - właśnie na takich ... "pacjentach" ..... :D

Gość a po co ....
poki co dorabiam na pół etatu jako młodszy haźlowy w Miejskim Przeciębiorstwie Komunalnym i straszną frajdę sprawia mi leniwa jazda wielką pomarańczową ciężarówką :D 🖐️

Gość ja bym nie chciała

Gość Linaa
A jak ktos ma predyspozycje do tego zawodu i od zawsze chciał leczyć dzieci to gdzie ma iść na studia . Miejmy nadzieję, że ta cała sytuacja ze służbą zdrowia w Polsce się zmieni bo moja córka pryśnie mi z kraju na cacy😭