Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna

Czy mozna odmowic dziecku?

Polecane posty

Gość chrzestna

Jakis czas temu moja bliska kolezanka urodzila dziecko.Poprosili mnie zebym zostala matka chrzestna dla tej dziewczynki.Niestety finansowo nie dam rady poniewaz w tym roku biore slub, ato to powazny wydatek.Zgodzilam sie oczywiscie na bycie chrzestna ale niewcale nie jestem zachwycona.Nie wiem czy wypada mi powiedziec ze nie bede miala zbyt wiele pieniedzy zeby przeznaczyc na chrzciny.Co mam zrobic? Doradzcie prosze jaks ie zachowac.

Podobno nie odmaiwa sie bo to przynosi dziecku pecha. Po drugie u mnie byla taka sytuacja w rodzinie i mimo najszczerszych checi bliskich nie jest to mile widziane. Ale ludzie sa rozni i moze podejda do tego ze zrozumieniem, czego zycze jak sie zdecydujesz odmowic.

kurcze wybacz ale nie doczytalam :P ja to dzisiaj zakrecona jestem :P posluchaj Jeb ;) dobrze mowi. nie wiem co mi sie ubzduralo :P

Gość Ale Aleksandra
Rodzice robią chrzciny, czemu masz się dokładać Kup prezent i tyle, a matka jesteś po to, zeby w razie smierci zastapic dziecku matke Czy mi sie cos pomylilo ?

Gość chrzestna
Odmawiac bym nie chciala bo tez wlasnie slyszalam ze to przynosi pecha dziecku.Zreszta to moja dobra kolezanka i nie chcialabym zeby sie na mnie obrazila.Ona powiedziala ze mam duzy wydatek ale sie przyjaznimy i bylam swiadkowa na ich lubie wiec bardzo by chcieli.

Żenujące do czego ludzie doprowadzili fakt bycia chrzestnymi :O Nie masz ochoty być chrzesną to odmów ale co mają do tego pieniądze?????

Gość a po co
kup coś symbolicznie za 100 zł. Jesli to nie rodzina to nie widze powodu żeby więcej wydawac.

Gość Ale Aleksandra
laida, dokładnie Moja kuzynka wybrala dalsza kuzynke, z ktora sie nie widuje w ogole, tylko dlatego ze ta pochodzi z bogatego domu Ja bylam jej przyjaciolka, powierniczka ... A mnie nie wybrala, byl to dla mnie szok, bo relacje byly glebsze, bliskie, kocham dzieci, interesuje sie Ale nie mam pieniedzy a milosc i zainteresowanie jest gowno warte, jak widac

Gość Ale Aleksandra
Dodam ze mala ma juz 4 latka a matka chrzestna widziala ja na chrzcinach i rok pozniej, raz Przykro, jak sadzicie, czy Ja sie nieslusznie czepiam ?

Gość chrzestna
To nie tak ze ja nie chce byc chrzestna.Zawsze chcialam, ale akurat sie to zbieglo z moim slubem. Macie racje to nie chodzi o pieniadze.Zreszta mysle ze moja kolezanka zrozumie ze nie bede mogla sobie pozwolic na drozszy prezent.

Gość mysle ze kolezanka zna
twoja sytuacje finansowa i nie oczekuje kasy tylko kogos zyczliwegio dla dziecka. Jesli jestes z nia tak blisko, mozesz powiedzic, ze chetnie, ze teraz nie jestes w dobrej sytacji materialnej, ale zawsze bedziesz dzicku pomagac na tyle, na ile cie bedzie stac. Nie same pieniadze sa wazne, zreszta moze ci sie kidys polepszy.