Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LLLLLLOOOO

NADŻERKA

Polecane posty

Gość LLLLLLOOOO

Dzis sie dowiedziałam ze mam malutką nadzerkę, lekarz od razu polecił zamrozenie albo wypalenie, nie rodziłam czy to dobry pomysł?? ponoc zostaja zrosty ktore w przyszłosci utrudnią mi zajscie w ciąze, albo urodzenie?

Gość LLLLLLOOOO
dodam ze nie mam upławów, nic mnie nie swedzi, nie piecze, nie plamie w trakcie cyklu ani po stosunku, wogole w szoku byłam ze mam jakas nadzerke.... mozna to wyleczyc farmakologicznie??? Alllloooooo czy jest na sali lekarz????

Gość ryszarda_P
Nadżerkę można leczyć na 3 sposoby. Każdy z nich ma swoje wady i zalety. Wypalanie - przy nieumiejętnie wykonanym wypaleniu mogą utworzyć się blizny utrudniające porod (nie zajście w ciążę). Zaleta - szybkie, usuwa nadżerkę w 100%, wiele lat doświadczeń, Zarmażanie - polecane osobom, które nie rodziły, Wady- możliwość wystapeinia konieczności powtarzania zabiegu, drogie, nierefundowane Smarowanie Solcogynem - wady - drogie, nirefundowane, bywa nieskuteczne i trzeba leczyć nadżerkę dwoma wcześniejszymi metodami.Zalety - mało inwazyjne. Ja mialam wypalankę, nie rodzilam. Podobno nie ma żadnej blizny.

Gość ryszarda_P
Nadżerkę TRZEBA leczyć - może rozwinąć się w stan przedrakowy.

Gość akma
a ja wiem ze jezeli jestes nieródka to wypalanie i wymrażanie sobie odpuść koniecznie! jest taki płyn i lekarz Ci to tym płynem powinien zrobić. to prywatnie kosztuje ok 50-80 zł z płynem i wliczona usługa, ale na kase chorych tez można. tylko pamietaj że tym płynem. warto usunąc nawet jak jest mała. ja się przekonałam o tym ze moze się powiększyc niespodziewanie a wtedy jest nieprzyjemnie no i cześciej się łapie infekcje. polecam zapytac gina o ten płyn i o termin i nad niczym sie nie zastanawiac. naprawde. to nie są błachostki to jesteś Ty

Gość LLLLLLOOOO
no ja wiem ze trzeba ale pytam czy da sie jakos skutecznie i farmakologicznie przy okazji, jakimis globulkami czy czopkami???

Gość ryszarda_P
Ten płyn nazywa się SOLCOGYN. Globulki nie pomogą, bo nadżerka to zmiana w tkance nabłonkowej.

Gość ryszarda_P
A co do tego co nieródka powinna mieć lub nie mieć, to zdania są podzielone. Co lekarz, to opinia a ja akurat ufam swojemu.

Gość akma
ja swojemu tez bardzo bo to dobry znajomy. ale wiem ze ten płyn mimo że działa prawie jak jakiś kwas nie powoduje zmian takich zeby był problem z ciążą. nie ma tabletek ani globułek na nadżerkę. odradzam stanowczo wypalanie.

Gość Agnieszka 900
Ja miałam 3 centymetrową i wyleczyłam solcogynem i jest w porządku.

Gość struś
ten płyn jest skuteczny ale chwile boli. najważniejsze że to trwa tylko chwile i po wszystkim. potem jeszcze metronidazol przez tydzień i spokój na lata

Gość Agnieszka 900
ą teraz jestem w ciąży i nie ma żadnych problemów

Gość ryszarda_P
Akma/ a jakie masz doświadczenia nt wypalania? Tylko proszę o konkrety.

Gość akma
tylko takie że moja mama miała wypalanie przez co moja siostra rodziła się przez cesarskie cięcie. lekarz mi stanowczo odradził. ale ja jestem bardzo wrazliwa i podatna na takie różne świnstwa wiec staram sie ostrożnie. ale czytałam gdzieś że nieródkom nie powinno sie wypalać bo moga być powikłania później po zajściu w ciążę. chyba przy porodzie

Gość ryszarda_P
Przy porodzie, konkretnie przy którejś fazie podczas rozwierania szyjki macicy, ktora jest usztywniona blizną. Ale dobry lekarz zrobi tak, że blizny nie będzie.

Gość akma
tak ale mój jest dobry, Twój jest dobry ale czy ona biedna trafi na dobrego?

Gość LLLLLLOOOO
a co myslicie o Solcogynie? skutecznie niszczy nadzerke? bo jak sie naczytałam o tych laserach, wypalaniach, zamrazaniach to chyba wolałabym jednak smarowanie... ja jeszcze nie rodziłam a chce miec w przyszłosci dzidzie bez zadnych problemów... czy komus wrociła nadzerka po solcogynie??

Gość akma
mi nie a jestem juz trzeci rok po usuwaniu tym płynem

Gość struś
nie wróciła, czuje się świetnie też juz duzo czasu minęło. ale wiem że czasem się zdaża że trzeba powturzyc zabieg zwłaszcza jak nadżerka jest duża

Gość paulijka
a moja kolezanka miala wypalana laserem,200 zl ja to kosztowało a miała tylko 20 lat.

Gość w tym wieku
to nie powinno sie wypalac tylko zamrozic to sie nazywa kriokoagulacja

Gość upsik
a jezeli nadzerka jest mala to da rade ja wyleczyc globulkami? :(

Gość cytologię sobie najpierw zrób
rak płaskonabłonkowy szyjki macicy tez wygląda jak nadżerka !!!!!!!