Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makajtraaa

W kwestii okularów...

Polecane posty

Gość makajtraaa

Jedne okulary musze miec do noszenia w drugie do czytania.Wie ktos jak jest lepiej: czy 2 pary okularow czyli jedne do noszenia a drugie do czytania,czy lepiej zrobic jedne tzn.jednoczesnie do noeszenia i czytania(szkła dostosowane do noszenia i czytania).Ale nie wiem jak byloby lepiej, moze ktos sie orientuje?

Gość nihbbvv
ponawiam

Lepiej dwie pary. Ja mam tak samo i te \"plusy\" zakładam do dłuższego czytania, np. książki, natomiast w minusach nie chodzę nonstop, oglądam w nich tv, prowadzę samochód i zakładam wieczorem, jak latam po mieście. Jaką masz wadę, tak w ogóle?

Gość nihbbvv
do noszenia +2 dioprie a do czytania silniejsze,,,dzis ide do okulisty mam mi wypisac recepte, i zastanaiwam sie , bo moze taniej mnie wyniesie jak zrobie jedne okulary(czyli 2 w jednym), ale czy to wygoniej bedzie tego nie wiem?

Gość nihbbvv
bo 2 pary okularow to spory koszt, oprawki nie sa tanie, a nie cche byle jakich ,cche przyzwoicie wygladac, a jednak 2 pary to spory koszt, dlatego nie wiem co robic:(

Gość antyradio
szkla progresywne sa duzo drozsze

Gość nihbbvv
a co to sa szkla progresywne?

Gość antyradio
wlasnie takie dwa w jednym. sa drogie i ciezko sie przyzwyczaic ale za to wygoda jest

Ty nie patrz, czy taniej, tylko czy zdrowiej. 2w1 to można używać, ale szamponów. Poza tym nie musisz kupować drastycznie drogich i modnych oprawek, poszukaj tańszych, ja mam takie za 19,90.

Gość nihbbvv
wiec o to mi chodzi, czy zdrowiej? mylisz ze zdowiej jest miec 2 pary? tylko tyle zaplacilas za oprawki u optyka? ja dałam za te jedne prawie 300 zł

Gość nihbbvv
ile dalas??? 19.90? czy 199 zł?

Gość antyradio
skoro dala 19,90 to zycze dobrego widzenia :o

Lepiej jest mieć dwie pary, wzrok też musi kiedyś odpoczywać. Ja szukałam taniego optyka, który miałby akurat jakieś promocje. W Szczecinie jest taki optyk \"Fielmann\" i tam właśnie kupiłam swoje oprawki. Poza tym nie mam szkieł plastikoweych, bo szkoda było kasy, skoro te zwykłe są tak samo dobre.

Gość nihbbvv do antyradio
a dlazcego ciezko sie przyzwyczaic do takich progresywnych?

antyradio -> za oprawki tyle dałam, szkła kosztowały mnie dodatkowo 20 zł, nie dopisałam, sorki.

Gość kurcze nooo
moze jeszcze sie ktos wypowie?;)

Gość ponawiam

Gość gość
Na mnie bardzo dobre wrażenie zrobili w Oko Design. Miałam u nich badanie wzroku robione i też okulary oni dla mnie robili. Kompleksowo, całościowo, za niewygórowane pieniądze (badanie w cenie okularów).