Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jak to jest z tymi imionami

Jakie to są te polskie imiona?

Polecane posty

Gość to jak to jest z tymi imionami

Wiele mam robi nalot na kobiety, które dają dziecku obcojęzyczne imiona. To w końcu jakie są te polskie? Ja słyszałam, że Władysława, Czesław, Mieczysław, Wacława....... Ja mam na imię Magdalena, kilka osób mówiło mi, że mam takie piękne, polskie imię, ale przecież Magdalena nie jest polskim imieniem.

Gość krucha z cukrem
autorko, ja mysle, ze ty wiesz o co chodzi, ale chcesz sprowokowac dyskusje, na ktorej wszyscy sie pozra ;) ok, powiem tak - moim zdaniem najwiekszy wrzask jest o imiona na sile spolszczone typu Nikola, Alan, Brajan, Kewin(Kevin) itd. Ciezko jest znalezc wsrod najpopularniejszych w Polsce imion (Anna, Katarzyna, Małgorzata, Magdalena, Marcin, Szymon, Jakub itd) imie które jest rdzennie polskie. Chodzi tylko o nie-udziwnianie :) zreszta kazdy i tak robi jak chce i tak jest dobrze.

Gość klara 82
widziałam wczoraj w sklepie dziewczynkę, majacą najwyżej 3 latka o imieniu FIONA. ciakawa jestem czym inspirowali się rodzice nadając jej to imię...

Gość
klara zartujesz?

Gość klara 82
nie żartuję... jak to usłyszałam to zdębiałam.

Żadne z popularnych w Polsce imion tak naprawdę nie jest polskie. Ja w życiu nie nazwałabym mojego dziecka Władysław czy Stanisława, bo typowo polskie imiona (nie oszukujmy się) są brzydkie.

Gość polecam imię Tęgopyt jest ok

Gość tttttt
Klara---bardzo mi sie podoba. Ladne imie, i rzadko spotykane.

Gość hania wszedobylska
klara pewnie mamusia byla do szalenstwa zakochana w Szreku a ze sie coreczka urodzila..cóz trudno... została Fioną ciekawe jakie maja nazwisko

A Laura-staromodne imie, ale moim zdaniem piekne. Albo Nikodem. Jak myslicie?

Gość krysia11221
imię dla dziecka powinno przede wszystkimbyc dźwięczne/łatwe w wymowie.I oczywiście nie stwarzac powodów do drwienia z dziecka, czyli jeśli nie jest to polskie imię to powinniśmy się zastanowic,czy z jakimś głupim wyrazem polskim sie nie kojarzy :-P A typowo polskie na pewno byc nie musi. niby dlaczego? bo net-ar tak powiedziała?? wiele polskich imion jest brzydkie i głupie. wiele zagranicznych imion brzmi ładnie. dlaczego mielibyśmy sie ograniczac? moja córka ma polskie imię , dlatego bo mi się ono podoba, a nie dlatego,ze jest polskie. Ładne imiona zagraniczne też mi sie podobają.

Gość do kryski
kryśka a co ci netar powiedziała ?