Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aduscha

Czy ktos juz o tym slyszal???

Polecane posty

A czy wczesniej Twoj maz na cos chorowal? A morfologia byla dobra? dziekuje za odpowiedz.

Gość napisz jakie miał w tych
wcześniej rzadko się badał,na nic nie chorował ale na ciele miał dziwną plamę czerwoną-jakby wybroczynę ale myślał ze to nic takiego.A to miało związek z ta chorobą.A chorób reumatycznych jest całe mnóstwo trzeba wielu specjalistycznych badań aby je zdiagnozować.A czy twój mąż był u reumatologa?

Nie u reumatologa jeszcze nie bylismy, i powiem szczeze ze nie mialam pojecia ze istnieje tak wiele choroc reumatycznych. My podejrzewalismy ze cos sie dzieje z ukladem immunologicznym. Prosze zyczyc mezowi zdrowia od nas. I dziekuje :)

Gość napisz jakie miał w tych
dzięki,zdrowia już nie będzie bo to choroba nieuleczalna ale mamy nadzieję chorobę przystopować,myślimy pozytywnie i jak na razie jest poprawa.A ja życzę szybkiej i trafnej diagnozy

Gość to ja mam pomysl
czesto sie slyszy o tym ze w zdrowym ciele zdrowy duch i odwrotnie. Wiec moze warto zaczac leczyc dusze?? Moze czestsze spacery, zabawa, wyjscia, kontakty z przyjaciolmi? A noz to cos pomoze??

Tez chcialam gdzies go wyciagnac ale zawsze mowi ze mu sie nie chce albo nie ma sily. Coz, trzeba szukac dalej a na pewno sie cos znajdzie. dzisiaj przed snem sprobujemy ta metode na \" zimne nozki\" :)

Gość Auscha
Nikt juz nie ma zadnego pomyslu?? :(

To ja , cos glodna jestem bo literki zjadam :) Pati buziole :*

Gość dkakak
Radziałabym zdecydowanie wiztytę u psychiatry. Wpływ psyche na ciało to coś, o czym medycyna konwencjonalna wie wciąż niewiele, ale problemy psychologiczne mogą mieć najróżnorodniejsze somatyczne objawy. Wsyztsko, co się dzieje męzowi, to może być maska depresji, zwłaszcza jeśli jest to skorelowane z procesem samozaprzeczania, bo jak rozumiem, mąż źle znosi sutuację, w której coś mu dolega. Antydepresanty najnowszej generacji naprawdę działają cuda. Nie tylko poprawiają nastrój, ale ich stosowanie ma szerokie skutki, dotyczące całego ustroju. Co wam szkodzi sprawdzić.

Tylko jak zaczynam temat ze to moze byc efekt ze strony psychologicznej to mnie malo \"zjesc\" nie chce ze zlosci!!! On uwaza ze on siebie zna i jego to niedotyczy, wszystkich moze ale nie jego. Masz pomysl jak go przekonac? mi juz zabraklo :(

Odebralismy wyniki. To nie Hasimoto. Hormony tarczycy sa ok. Raczki mi juz opadaja :(

Gość gdzies tak
Czytalam tutaj kilka wypowiedzi na temat boreliozy i nie moge sie z wami zgodzic.Piszecie, ze slad po kleszczu mozna zauwazyc czy pierwsze objawy boreliozy.Otoz mylicie sie.Moj tata nie mial pojecia, ze jest na to chory, nigdy nie wystapily u niego tzw "pierscienie" ani tez nie przypomina sobie kiedy ukasil go kleszcz.A chorobe ta jest naparwde ciezko stwierdzic.Dopiero specjalne badania moga ja potwierdzic.Objawow jest naprawde mnostwo, wiec moze warto zrobic badania w tym kierunku.

W tym kierunku tez zrobilismy badania. Wykluczyly bolerioze. Ale dziekuje za sugestie :)

A moze to jest reakcja po tym bezobjawowym hepatitis B? Jak myslicie?

Gość mikisalak
Ja nie moge Ci pomoc, nie znam sie na medycynie ;(

witam:)widze ze jestescie troszke bardziej zaawansowani w poszukiwaniu przyczyny niz ja.moje lekarka skiwrowala mnie do neurologa.nie pisalam ci jeszcze ze obok tych objawow mam czesto problem z doborem slow.chce cos powiedziec a nie potrafie.zatrzymuje mi sie to gdzies w srodku.aha i dodam ze mam 28 lat

Gość MREK
Witam ja mam takie pytanie nie wiem co to za choroba moze byc od 2 dni mam tem ok 38.7 ale po jakims czasie mi znika bo biore jakies tabletki ale nie chodzi o to mam drgawki w nocy nie moge spacbo jest mi raz zimno a raz gorąco i chyba mnie lekko kosci bola ? co to moze byc :( pomozcie.

Gość lekarzu lecz się sam
TO JEST GRYPA za udzielenie trafnej/ lub nie ( błądzić rzecz ludzka) diagnozy proszę wpłacić 50 zł na moje konto Bank PBH 9789200000032781881

Gość koper
Aduscha, ja bym stawial na borelioze u Twojego meza. Mam chyba podobny problem (choc jestem troche cieplejszy) i wlasnie zrobilem sobie badanie na nia (wyniki za dwa tygodznie). Jakie on robil badanie? Jesli to byla ELISA to moze wyrzucic do smieci (wykrywalnosc 30-40%). Jesli WB to troche lepiej (do 70%). Ale tak naprawde to powinien zrobic RT-PCR co daje wykrywalnosc ponad 90%.

Gość Doris77
A moze warto sprawdzic czy to nie candida albicans. Czesto jest tak, ze lekarze nic nie wykryja, na koncu odesla do psychiatry ato wlasnie jest candida

Gość ja mam podobnie
ja mam podobnie ale przewlekle-mam dosyć niskie ciśnienie krwi, ale to u mnie rodzinne (niższa temp. ciała też)

Gość anka 64
Moja mama -62 lata ma od jakiegoś czasu (ok. pół roku) ma problemy z bardzo niską temperaturą. Często spada jej poniżej 34 stopni, ma wtedy lodowate nogi i jest jej bardzo zimno- nawet gdy w otoczeniu jest gorąco, również w upalne dni. Jej najniższa temp. to 32 stopnie.(termometr na pewno działa prawidłowo) Odwiedziła już wielu lekarzy i żaden nie może znaleźć przyczyny jej stanu zdrowia. Może ktoś podpowie mi do jakiego specjalisty powinna się udać i jakie badania powinna zrobić mama.