Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cielota

TRĄDZIK-średnio do jakiego wieku jest?

Polecane posty

Gość cielota

Kiedy sie wyrasta z tego gowna? W jakim wieku hormony sie stabilizuje i wszystko jest ok? Mam w tym roku 18scie latek i bedzie mnie to jeszcze meczyło?

Gość naćpana
moja mama ma lat 40 i trądzik

Gość mialam
tradzik.. teraz czasem mi cos wyskoczy..ale nie jest juz zle.. skonczylam 25 lat..:/

Gość to jest choroba cywilizacyjna
tak do 30 l...

Gość oj długo
syfy moga wyskakiwac bardzo dlugo po skladnikach, ktore sa w kremach bo kremy to sztuczne swinstwa. trzeba kupowac takie ktore nie sa tak bardzo nafaszerowane chemia...

Gość zasada jest taka
ze najpierw masz pryszce a potem jak juz zdarzysz sie nacieszyc ze w konc znikly to pojawiaja sie zmarszczki :D

Trądzik niestety nigdy nie znika:( tyle że w wieku młodzieńczym jest go więcej niż w wieku np.30 lat Idę spać. Dobranoc.😴

Gość olol
nie ma reguly moj sie zaczal w wieku 19,5 lat- dzis mam 26 i lecze sie roaccutanem, ktory wytepil to swinstwo

Gość OOOhmmm
A nie miałas wczesniej przez 19 rokkiem zyczcia wogole?

Gość norah7
Są przecież różne typu trądziku, tak jak tu zostało powiedziane trądzik można nawet mieć mając 40 lat. Myślę że nie zaszkodzi dbać o swoją cerę, stosować kosmetyki antybakteryjne a także dbać o siebie od środka np. zażywając witaminy

Gość przede wszystkim nie wolno
czekać aż samo przejdzie, bo w dzisiejszych czasach samo rzadko przechodzi. A dorobisz się tylko blizn i przebarwień.

Gość olol
wczesniej mialam idealna cere w wieku 19,5 wystapily pryszcze, ale przez pierwsze 2 lata nie wygladalo to zle, wystarczaly antybiotyki w plynie i masc, dopiero w wieku 22 lat zaczal sie horror

zalezy czy nie jest powodowany przez zle dzialanie hormonow.Jest taka upiedliwa choroba Zespol policystycznych jajnikow,gdzie tradzik moze wystepowac przez cale zycie.Jesli np masz okresy niereg to lepiej Sprawdz moze u ginekologa.Znam kilka osob,ktore wlasnie maja przez to problem z tradzikiem w takim i sarszym wieku walsnie. Oby jednak to nie bylo pryczyna..pozdrawiam

zalezy czy nie jest powodowany przez zle dzialanie hormonow.Jest taka upiedliwa choroba Zespol policystycznych jajnikow,gdzie tradzik moze wystepowac przez cale zycie.Jesli np masz okresy niereg to lepiej Sprawdz moze u ginekologa.Znam kilka osob,ktore wlasnie maja przez to problem z tradzikiem w takim i sarszym wieku walsnie. Oby jednak to nie bylo pryczyna..pozdrawiam

hmmm...jak tak czytam to nie wierze ze sa az tak krancowe przypadki ja nigdy nie mialam tradziku! ap[rawde mozecie nie wierzyc ale to fakt majac 11 lat mialam pierwszy taki wysyp maly to matka zaciagnela mnie do kosmetyczki ktora mi ozyscila buzke i mialam spokoj a teraz zwazywszy na moj wiek 21 nie mam wogole a co najsmieszniejsze matka moja ma :o i sama sie dziwie czemu w tym wieku jeszze dostala nie uzywam specjalistycznych kosmetykow tylko normalne do cery mieszanej a konczac moj monolog wydaje m isie ze to u niektorych taka uroda a czesto zaburzenia hormonalne

Gość norah7
I ja jestem zdania, że trądzik nawet w starszym wieku jest wynikiem zaburzeń hormonalnych. Takie sprawy trzeba leczyć koniecznie, bo może to spowodować różne powikłania w przyszłości. Uważam , że trzeba dbać o swoją skórę w każdym wieku, może warto zażywać leki homeopatyczne na trądzik?

Gość coco24
eh ja niestety mam zespol policystycznych jajnikow i zwiazane z tym zaburzenia hormonalne, z tradzikiem walcze juz chyba z 5 lat ale dopiero niedawno odkrylam jego przyczyne. srednio mnie ucieszyla ta wypowiedz ze przy PCO tradzik moze wystepowac cale zycie:( eh nie ma nadziei, tzn mozna zaleczyc stosujac terapie hormonalna ale przeciez nie bede lykac hormonow cale zycie a po odstawieniu i tak wszytko wraca,buuuu!!!!

Gość rooibos
jelito grube oczyscic- tak dlugo az tradzik zejdzie, cierpliwosci oraz jesc zdrowo ( malo macznych i nabialu )

Gość norah7
coco24 strasznie Ci wspołczuję.Zaczełaś leczenie?

Gość coc24
tak rozpoczelam leczenie, na razie biore Diane 35, lekarz przypisal mi takze jedno opkaowanie Dexamethasonu. czuje sie dobrze, na razie nie mam zadnych skutkow ubocznych ale nie chce sie faszerowac hormonami do menopauzy;) z drugiej strony nie usmiecha mi sie biegac z pryszczami na twarzy, i nie chodzi tu o kilka pryszczy przed okresem tylko o bolace gule na policzkach i szyi... eh..

Gość norah7
ojj aż mnie zabolało. Ja też mam ohydne krostki, ale tylko na jednym policzku. Strasznie ciężko mi to wyleczyć  zdaję sobie sprawę że sama zainfekowałam sobie policzek np. poprzez dotykanie pryszczy. Ale chwilami już nie mam sił. Co już nawet kremem się nie mogę posmarować? I co zrobić teraz?