Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam odpowiedz

Seks po ciąży tylko szczerze...

Polecane posty

Gość b.e.a.t.a
Niestety to nie zawsze tylko bariera psychiczna. Po pierwszym porodzie bylo bez zmian, a nawet lepiej. Drugi porod mialam kleszczowy, 11 miesiecy po i dalej boli w miejscu gdzie mialam szwy wewnetrzne. Ostatnio jest jakby troche lepiej, wiec jestem dobrej mysli.

Gość mnbvfdy
Ledwo wytrzymaliśmy te 6 tygodni :) Jest ok.

Gość gość
Rodzilam naturalnie, dziecko wazylo 3kg,nacinali mnie i mialam 4 szwy do zdjecia i kilka rozpuszczalnych, jeden szew wewnatrz. Po 6dniach bylam tak zagojona po nacieciu ze pielegniarka zdejmujaca szwy byla zdziwiona kto mnie tak ladnie zszyl, szwy zaczely juz wrastac wiec bolalo strasznie. Lekki bol utrzymywal sie do 2,5-3 tygodni,po 3,5tyg pierwszy seks. Nic nie bolalo,bylo bardzo przyjemnie. Jak przed ciaza, a zdecydowanie lepiej niz w ciazy. A mialam ochote i przez cala ciaze i po ciazy. Osobiscie polecam odkazanie rany mascia nagietkowa i rivalem, do tego czeste prysznice i osuszanie suszarka, po zdjeciu szwow jezeli nie krwawicie obficie najlepiej uzywac wkladek nie podpasek, a podpaski jesli juz to nie zapachowe. Do tego polecam odwiedzic apteke i zaopatrzyc sie w: plyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym, szare mydlo, globulki cicatridina i muco vagin i najlepsza rzecz dla mnie aplikatory hialu vagin. Zel nie wyplywa tak jak globulki,szczegolnie podczas upalow. Jest tez polecany przed stosunkiem w celu nawilzenia takze moze ktorejs pomoze.