Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desou

Z ciemnych włosów do jasnych - jak?

Polecane posty

Gość desou

Czy da się przejść bezinwazyjnie z ciemnych wlosów (braz, ale nie bardzi ciemny) do jasnych tzn, chodzi mi o złoty blond , taki sloneczny cieply, moze nawet ciut ciemniejszy i kilka pasemek - jak to zrobic ? da sie w domu, czy trzeba do fryzjera?

Gość milo zaskoczona
u fryzjera baleyage

Gość lcia
ja radzilabym pojsc do fryzjera.mozesz oczywiscie sama rozjasnic wlosy.idealnym domowym sposobem jest regularna plukanka z rumianku lub z lisci orzecha wloskiego ta druga nadaje wlosom miodowy odcien.jezeli chodzi o farby proponowalabym sprey joanny sloneczny refleks.nie farbuj sama wlosow bo mozesz je szybko sama zniszczyc jezeli juz zdecydujesz sie na farbe trzymaj ja na wlosach zgodnie z podanym czasem na opakowaniu.farba rozjasnia przez pierwsze minuty dlugie trzymanie na wlosach powoduje spalenie i uszkodzenie jego struktury.mozesz rowniez zastosowac henne.doskonale rozjasnia wlosy idealnie nadaje sie do pasemek.

Gość lcia
nie wnika ona w strukture wlosa lecz delikatnie go okleja.w sklepach rowniez dostepne sa roznego rodzaju szampony koloryzujace mozesz zafarbowac nim komiuszki wlosow jezeli nie chcesz decydowac sie na calosc.aby wlosy nie zolkly proponuje plukanke z soku z cytryny ktora doskonale rozjasnia i odzywia wlosy.rowniez mzesz stosowac plukanki z seri dalia.ktore sa gotowe dostepne w sklepach.

Gość izzziii
z ciemnych do jasnych? - stopniowo moja droga stopniowo! Proponuje zebys od razu zrezygnowala z domowego farbowania, wlasnorecznie robione blond pasemka to porazka - na wlasnym przykladzie to wiem wiec zaufaj mi ;) Idz do fryzjera na pasemka blond, pozniej znowu i znowu i znowu i stopniowo bedziesz miala wloski coraz bardziej blond. Jezeli odcien bedzie zolty ( co sie zdarza po takich rozjasnieniach z ciemnego ) stosuj plukanke do wlosow blond - FLOR ILLUM - srebrną ! jest dobra - lepsza niz szampony niwelujace zolty odcien. Popros fryzjerke by robila ci male i geste pasemka,wtedy nei bedziesz miala wiesniaskich pasów na glowie. pozdarwiam :*