Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła.

prawko

Polecane posty

Gość zła.

Syn ma daltonizm czy może prowadzić samochód, nie chce iść na kurs z tego powodu:O Czy ma rację może ktoś wie?

moj ojciec jest daltonista ma prawko ale ten fakt zatail

Gość zła.
Jak to zrobił,ja też tłumaczę synowi , aby nic nie wspominał o tej wadzie

nie powiedzial w czasie badan..........

Gość zła.
Syn podstawowe kolory rozróżnia A to najważniejsze

Gość tak na pewno
wiecie w ogole czym sie objawia daltonizm? jesli widzi wszystko na szaro to wspolczuje bo zalapal sie na najgorszy typ. Ale jesli nie rozroznia tylko zielonego i zoltego, to nie dyskwalifikuje go od jezdzenia - ta choroba nie jest polaczona z zanikiem pamieci, wiec wystarczy nauczyc sie ze zolte jest pośrodku :P ps. wolalbym spotkac sie z daltonista niz z gosciem, ktory ma szklanki na oczach...

Gość zła.
Ja też tak sądzę , ale syn się uparł ,że posmiewiska u lekarza z siebie nie będzie robił;) Zapewniam że całkiem na szaro nie ogląda świat jeśli pyta mnie gdzie jest mój zielony sweter:classic_cool:

ciekawe rzeczy :) nie ma pojęcia o daltoniźmie i to jest fakt :) myślałam ,ze wszystko jest wtedy czarno-białe ( szare) ... ale tak mnie zastanawia postawa chłopaka ......skoro wstydzi sie iść do lekarza to chyba problemem nie jest prawko , a straszne kompleksy i radziłabym psychologa ........

Gość zła.
Myślę że aż tak źle nie jest,ale pomyślę i porozmawiam jeszcze raz czemu tak boi się kursu:O

to powinno być dla Ciebie warte zastanowienia , bo wstyd przed lekarzem jest moim zdaniem niepokojący ........jako matka powinnaś go wybadać ..wiesz....

Gość zła.
Jednak myślę że to nie wstyd? Może jednak dostanę odpowiedź, czy w przypadku tym może prowadzić samochód

Gość zapytaj lekarza

ja niedawno skonczylam kurs na prawko i tam mowili, ze osoba z daltonizmem nie powinna miec prawa jazdy jesli widzi na szaro. jesli ma problemy z rozroznianiem kolorow to moze. ale lepiej to utajnic przed lekarzem zeby czegos nie wymyslil. moj osrodek mial lekarza i on nawet sie nie spytal czy mam daltonizn. jesli Twoj syn czuje sie na silach aby nie stworzyc zagrozenia na drodze to niech smialo idzie na kurs

Gość eheheheeh
UCZESZCZAM OBECNIE NA KURS PRAWA JAZDY! W PONIEDZIAłEK MIAłAM OSTATNIA TEORIE.. PAN WYKłADOWCA POWIEDZIAł WYRAZNIE! KOLEJNOSC SWIATEł ZAWSZE JEST TAKA SAMA, WIEC NAWET DALTONISTA MOZE BEZ PROBLEMU WYROBIC SOBIE PRAWOJAZDY!

Gość zła.
Zapytałam ---> odpowiedź była wymijająca;)

Gość eheheheeh
o dziwne.. od kiedy to daltonizm to widzenie wszystkiego na szaro??? hahahahhahaha ale sie usmiałam.. na wykładach to ty chyba spałas, a zamiast na biologie w szkole to na wagary chodziłas :o załosne! lekarz na badaniach pyta o to co istotne.. jezeli nie pyta sie o daltonizm to chyba logiczne ze nie ma to zadnego znaczenia.. jezeli juz podchodzac do tego w ten sposob. oczywiscie ja wiem na 100 % ze moze spokojnie isc. jak ktos tam jest bardzo zdesperowany to sie spytam jeszcze swojego instruktora..

Gość zła.
No nabyłam trochę optymizmu,dzięki:) Będę znowu wiercić dziurę synowi! Przecież w przyszłości jako men powinień bezpiecznie wozić rodzinę

Gość eheheheeh
nawet jak wypełniasz przed baaniami taką.. karte.. tam masz chyba wszystkie mozliwe pytania! nawet z jaką częstotliwoscią palisz papierosy... ale jakos pytania o daltonizm tam nie ma!

Gość eheheheeh
zadzwon do byle jakiej szkoły jazdy.. i sie poprostu spytaj :)

Gość zła.
Jak to dobrze że zadałam tutaj to pytanie:) Ja tak się martwiłam o tą sprawę😘

Gość zła.
Teraz ostro wtargnę , Jeszcze jedno pytanie ? Najpierw lekarz ? Czy kurs?

Gość eheheheeh
zapisujesz się na kurs.. i przewaznie tam są badania w cenie u nich na miejscu aczkolwiek u mnie było tak, ze badanie było płatne 60 zł ale tez u nich na miejscu. lekarz był w kazdą środe.. i mozna sobie było je zrobic :)

Gość zła.
Dziękuję bardzo za wszystkie wpisy:classic_cool: