Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabawy z dzieckiem

zabawy z dzieckiem

Polecane posty

Gość zabawy z dzieckiem

Proponuje tutaj zapisywac jak bawicie sie z waszymi dziecmi i które zabawy im przynosza najwiecej uciechy. Piszcie tez w jakim wieku sa wasze dzieci. To ja zacznę... moj syn ma 9 m-cy i ostatnio czesto lubi sie za mna bawic w a ku ku. Stawiam na srodku pokoju duzy fotel i sie kryje za niego a potem wyskakuje i wołam"a ku ku" syn z radościa mnie goni na około fotela. Syn juz raczkuje:)

Gość zabawy z dzieckiem
podnosze

Gość to ja dodam
mój syn niedawno skończył 3 m-ce jedna z zabaw polega na tym iz: sciagam wszystko z łóżka kładę go na nim i turlam go po całym łóżku tam i z powrotem .Mó synek to uwielbia.

Gość skonczyl3 miesiace
moj synek lubi jak mam a sie wyglupia, spiewam piosenki a przy tym macham glową , a on sie cieszy :)

ja jakis czas temu założyłam topik zabawy paluszkowe i nie tylko. Chcecie to mogę podnieść. Mam synka, który ma 4,5 miesiąca i on uwielbia te zabawy. Z chęcią poznamy jakieś nowe :)

ja sie bawiąłm z moim woreczkiem foliowym wkłsdałąm go na reke i od óry zblizałam do niego onlezała na pleckach ja siedziałam i go za brzuszek łapałam ta reka smiał sie w łos miał 6 miesiacy albo brałam ta torebeczke i stawałam nad nim i puszczałam na niego tez sie smiał:)

Gość fgbfg
moj syn nie lubi paluszkowych zabaw. ale uwielbia za to masaz stóp.

Gość hiihhiiihhihihihihi
moja córka uwielbia bawić się upranymi rzeczami, wyciąga je z kosz na bieliznę i rozwala po pokoju, wtedy udaję, że ją złapię za ten bałagan a ona ucieka i sie cieszy

Gość A258
Moje córeczki mają 4 i 7 lat. Lubią, kiedy je gonię i łaskoczę wszędzie. Młodsza lubi być wycałowywana - pokazuje i mówi: jeszcze policzek, bródka, nosek, szyjka, czółko, drugi policzek, bródka. I nastawia do całowania swoje słodkie pyzate pysio. ;) Albo mówię: -No nie, kto zjadł mój obiadek? - śmieją się. :) -Gdzie jest moje pyszne śniadanko? - wołają, śmieją się i pokazują -Tutaj!W bszuszku! - No nie! Łobuziaki z Was! -Wtedy je zaczynam gonić i łaskoczę, mówiąc - Tu cię połaskoczę, i tu, i tu. - Zaśmiewają się. Bardzo lubią, kiedy im czytam książki, zwłaszcza przed snem. Obie przynoszą różne książeczki i mam dylemat, którą czytać najpierw. :) Wieczorem, kiedy się rozbierają mówię: -Widziałam tu jakiegoś golasa?! Śmieją się i udają, że chcą uciec, żebym je złapała, wycałowała i wytrąbiła. Lubią też kiedy siadam z nimi na dywanie i bawimy się w sklep, albo ubieramy i przebieramy lale. Z mężem bawią się makietą - autkami, w rozwożenie różnych rzeczy. Gra w piłkę, balonem w siatkę przez stół, w kolanko.

Gość fdgdfg
do A258-JESTES SUUPER MATKA. Tez bym taka chciała...

Gość zabawy z dzieckiem
podnosze

Moja córcia uwielbia wierszyk masazyk idzie rak nieborak i idzie myszka mala.....koczy sie oczwysicie laskotaniem i wycalowywanie........to taki pieszczoch wiec kilka razy dziennie musze ja polaskotac i wycalowac.....lubia jak zmieniac głos i robie miny......... tez bawimy sie w akuku......ostatnio turlamy do siebie pilke......... mamy tez taka pileczke do pinponga ktora swietnie odbija sie o parkiet, ja ja rzucam a Milena biega za nia......no i a kuku ja sie chowam i wolam akuku a ona biegnie do mnie.......budeje tez wysoka wieze z klocków i wolam: potrzeby maly dzidzius do zburzenia wiezy i mala biegnie i taranuje wieze.......

Gość AsiaNiebieska
Masz słodką Córeczkę, która ma najlepsza Mamę na świecie. ;)

Gość AsiaNiebieska
Moja, prawie 7-letnia córeczka uwielbia chodzić za mną po domu i czytać swoje książki dla 6-latków! ;) A młodsza 4-latka też już nas zaskakuje literowaniem słów, chociaż nie umie powiedziec, co przeczytała. Próbuje dorównać starszej siostrze! :)

Gość A258
Nikt więcej nie bawi się z Dziećmi? A Panowie?

moj syn ma 15 misiesiecy i najwiekszą frajde sprawia mu bieganie wokół stolu jak ja go gonie albo jak robie rozne dziwne miny oraz zabawa w zwierzeta, najbardziej lubi jak jestem psem i szczekam a on przede mna ucieka :D:D:D zawsze go tym rozbawie do łez

A w co się bawić zimą, kiedy na dworze pogoda nas nie rozpieszcza? Mam 2,5 letniego malucha...

Nie wiem czy znacie - wyszła ostatnio świetna książka Katarzyny Mitros "Jak wychować geniusza przez zabawę". Pomijając tego irytującego "geniusza" w tytule, to są bardzo fajne patenty na zabawy z maluchami w domu i w plenerach, większość wg. metodyki Montessori. Dzieci je uwielbiają. http://wysylkowa.pl/ks803447.html A tu są zabawy z wierszykami dla mam i niemowlaczków, takie z łaskotaniem, podrzucaniem na kolanach, masażem stópek: http://www.gandalf.com.pl/b/puchatkowe-zabawy-misiowe-przedszkole/

Wprawdzie moje córy już wolą bawić się same (kolorowanie, lalki, podwórko), ale np. latem lubią zabawy w ogrodzie typu szukanie skarbu: zostawiamy w różnych miejscach karteczki ze wskazówkami jak dojść do kolejnej wskazówki itd. Mąż zabiera dzieci w niedzielę do lasu i mają różne zadania typu wyszukiwanie tropów, miejsc, gdzie żerują dziki itp. Nie ma tu wskazań na porę roku. Dzisiaj też byli. Wiek cór: 13 lat, 8 lat, 6 lat.