Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazna sprawa

bardzo ważne wejdz i pomóz

Polecane posty

Gość wazna sprawa

mój tata jest po operacji żołądka bardzo poważnej a dokładnie po perforacji żołądka szukałam w googlach ale nie umiem nic znależdz może ktos miał podobna sytuacje Nie wiem co tata może jeść od czego powinien zacząc dietke operacja była 9 dni temu

Gość zapytaj lekarza
a nie wydziwiasz !!!

na to chyba najlepiej odpowie lekarz... nie radziłabym pytać sie na forum jak ktoś Ci źle powie bo nie bedzie pewnien to co? lepiej spytać specjaliste

Przy wypisie nic nie mówili??? Jak ja miałam operację, to dali mi na druczku dietę Na pewno dieta lekkostrawna, czyli w skrócie - samo gotowane (nie smazone, nie pieczone), nic ostrego, z przypraw tylko chrzan jedzienie w wielu, ale małych porcjach, nic bardzo gorącego ani zimnego, zero świeżego pieczywa, tylko czerstwa bułka, jedzenie nie tłuste o diecie lekkostrawnej powinno być już coś na necie

Gość na pewnop lyny zeby sie
nie odwodnil, mysle ze kleik ryzowy, nie znam sie ale tak na oko. Moze ktos sie odezwie, jednak lekarz albo didetetyczka najlepiej

Gość na pewnop plyny zeby sie
mysle ze potem ryba gotowana i drób, przecierana zupa jarzynowa z przewaga marchwi,kisiel ale nie z paczki tylko domowym raczej polplynna dieta , z tluszczow na razie tylko swieze maslo do potraw. A co masz w wypisie napisane - cos przeciez powinni napisac