Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój synek ma prawie 9 miesięcy

Synek ma prawie 9 miesięcy

Polecane posty

i jeszcze nie siedzi. Starszy już dawno w jego wieku siedział i raczkował do tyłu. Pani doktor stwierdziła, że wszystko jest w porządku, ale wtedy miał 8 miesięcy. Zaczynam się martwić :( CZY ZNACIE PRZYPADKI, ŻE DZIECKO TAK PÓŹNO ZACZYNAŁO SIEDZIEĆ SAMODZIELNIE? Mówię oczywiście o zdrowych dzieciach.

Gość ile waży

Mało - około 7 kg. Jesteśmy po USG jamy brzusznej, badaniach krwi, moczu i wszystko jest niby ok.

Gość podnosimy

Gość ta zwykła kobieta
wiesz ja zgłosiłabym si do innego lekarza o poradę. Ile miał mały przy urodzeniu bo ma 7kg to tez dość niska waga? Nie czekaj bo może być za późno.

Może warto zaciągnąć porady neurologa albo chociaż innego pediatry. Zawsze miałabyś pewność, że z synkiem wszystko ok. Chociaz znam taki przypadek, synek mojej koleżanki siedział właśnie w wieku 9,5 miesiąca, ale on niby za dużo ważył i to była przyczyna. Pozdrawiam

Gość podnosimy
a dziecko samo uczy sie siedziec czy trzeba mu pokazywac?

ło matko, gdzie ty do lekarza chodzisz?! kurna, to chyba konował jakiś - jak dziecko w wieku 8 miesięcy nie siedzi to na 100 % jest coś nie tak :O

wiesz moim zdaniem 9 miesięczne dziecko posadzone przez ciebie powinno twardo siedzieć, bez podparcia, tzn nie upadać . O to ci chodzi???

Dziękuję za zainteresowanie :) Waga urodzeniowa - 3550 g. Do 5 miesiąca przybierał normalne, później słabo. Jesteśmy po badaniach, więc pediatra stwierdził, ze taka jego uroda. Spytałam, czy nie powinnam pójść z dzieckiem do neurologa, a on stwierził, ze dzieci "neurologiczne", jak się wyraził inaczej się zachowują. Chyba jednak skonsultuję się z innym lekarzem :(

Przepraszam za literówki, ale synek siedzi na kolanach :)

Kroma, właśnie na moich kolanach siedzi ładnie, ale jak go posadzę na podłodze, to leci na boki :(

lepiej rozwiać wszelkie wątpliwości i udać się do innego lekarza.

Jak to gdzie chodzę, do przychodni.

wiesz moim zdaniem powinien już na podłodze siedzieć sam, bez podparcia. Jednak nie denerwuj się, bo to są tylko nasze wątpliwości. Może to całkiem normalne u Twojego synka. Każde dziecko rozwija się indywidualnie. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem

Synek jest radosny, interesuje się wszystkim, ale ta jedna rzecz mnie niepokoi. Jednak udam się do innego lekarza, to pewne. Dziękuję wszystkim za odzew. Pozdrawiam :)

Pocieszała mnie bratowa, bo jej synek zaczął siedzieć sam jak miał 9 miesięcy właśnie, ale on był konsultowany przez neurologa. Wszystko było z nim ok. Czekałam cierpliwie na te magiczne 9 miesięcy. Mamy jeszcze kilka dni, ale to się pewnie nie zmieni ;)

Gość podnosimy
a ma 9 mcy skonczone i skonczy 10 ty?

Gość ta zwykła kobieta
wiesz nie czekaj idź do neurologa. Nie ma co patrzeć na dziecko bratowej każde rozwija się inaczej nie wolno porównywać dzieciaczków. Moja córcia przy urodzeniu miała 3600g jak miała 9miesięcy to jej waga to 9750g. Waga Twojego małego jet moim zdaniem zbyt niska - dodam, ze jest teraz dzieckiem szczupłym ma 8 lat. Siedziałą w wieku 6 miesięcy przewracając sie na boki ale jak miala 9 miesiecy to już bardzo dobrze. Głupie to tlumaczenie Twojego lekarza.

tak jak w tytule ma prawie 9, czyli ma 8 i 3 tygodnie :)

Też tak uważam, a kiedy wspomniałam o neurologu, to zrobiła dziwną minę. Jak zmusić lekarza, żeby dał skierowanie? Starszy syn MIAŁ WAGE PODOBNĄ DO TWOJEJ CÓRECZKI :)

Gość ciocia Ninka
podnosi :)

Z neurologiem skonsultuj się koniecznie. Ale pocieszę Cię - mojej koleżanki mała zaczęła sama siedzieć jak miała rok a chodzić jak miała półtora! Neurologicznie było wszystko w porządku. No po prostu tak miała. Najlepse było, że zawsze była chuda, ale bardzo wysoka. I jak szłyśmy razem na podwórko (chyba 10 moich kolezanek urodziło w tym samym miesiącu co ja) nasze dzieci biegały, bawiły się w piaskownicy a to biedactwo nie szło w wózku utrzymać i zasuwało na czworaka po chodnikach takie wielkie :D:D:D Za to jak zaczęła chodzić to od razu biegała. Dzisiaj ma prawie 15 lat, 190 cm wzrostu i jest śliczną, całkowicie normalną dziewczyną.

..do autorki >>..trafilas na wyjatkowo nieodpowiedzialnego lekarza ..Co to znaczy \"dzieci neurologiczne inaczej sie zachowuja\" ???? Wlasnie tak sie zachowuja ..nie robia tego co jest przypisane do konkretnego wieku .. 9 miesieczne dziecko z dobrze rozwinietym systemem nerwowym i miesniowym ..zaczyna satawac a nie ..jeszcze nie ma sily zeby samo siedziec ..Bo problem jest w napieciu miesniowym ..a u twojego synka ..to napiecie jest mocno oslabione .. Proponuje tak jak juz wczesniej dziewczyny pisaly nie marnowac czasu tylko isc bezposrednio i to prywatnie do neurologa .. ..twojemu dziecku sa otrzebne cwiczenia na wzmocnienie miesni kregoslupa .. tu jest przyczyna ..! Bez rehabilitacji napewno kiedys sam usiadzie ..ale im pozniej tym wiecej czasu bedzie potrzebowal na inne umiejetnosci .. Sugerowanie sie ze ..dziecko kogos tam tez tak mialo ..to nieodpowiedzialne .. Pozdrawiam

Wg mnie powinnaś skontaktować się z neurologiem i to jak najszybciej. Mój synek ma skończone 9 m-cy ale od dawna już siedzi pewnie, stoi przy meblach i ostatnio zaczął chodzic prowadzony za rączki. Tak więc koniecznie wizyta u neurologa!!! Pozdrawiam