Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziecka

Skladki w KRUS-ie .

Polecane posty

Gość mama dziecka

WitamWszystkich ! Chcialam o cos zapytac , moze Ktos cos sie orientuje . Ja i moj maz placimy skladki w Krusie .A tymczasem wyjechalismy za granice, pobyt sie przedluzyl , tu urodzilo nam sie dziecko .Ono ma 18 mies. i wracamy do Polski .Obydwoje na rolnictwie ubezpieczeni , bez zadnej pracy , przynajmniej czasowo. Kolezanka mi mowila ze naleza mi sie pieniadze z krusu na dziecko i rodzinne z racji placenia skladek . Czy Ktos orientuje sie w tym temacie ? czy Ktos byl w podobnej sytuacji ? prosze o pomoc !

Głowy za to nie dam, ale o ile nic się nie zmieniło to należy Ci się 2 tysiące zł. Nie wiem jak dodatkowe świadczenia. Ale na pewno ta jednorazowa wypłata tak.

Gość jdjdjd
rodzinne należy sie kazdemu jesli dochody za ubiegły rok nie przekraczają ok 500 zł na osobe. ale nie dostaniesz go wstecz. Dopiero od miesiaca w którym złozysz wniosek.

Gość mama dziecka
dziekuje Wam bardzo ! :) a nie ma to znaczenia ze nasze dziecko urodzilo sie za granica ? i ze juz ma 18 miesiecy ?

Gość mama dziecka
a ile tego rodzinnego jesli moge zapytac :) bo slyszalam ze 180 zl , nie wiem czy to bujda ?

Gość mama dziecka
wiem o tym i o tym slyszalam ale my tu calkiem na czarno no i wracamy za miesiac a moj tato pytal sie , to mu wlasnie powiedzieli ze za granica nie mozna byc dluzej jak 3 miesiace a moje dziecko ma juz 18 mies. slyszalam ze becikowe sie nie nalezy , bo jestem tu dluzej niz 3 miesiace ale ze jakies pieniadze sie naleza tu co napisala u gory kolezanka ze 2 tys , wlasnie o tym slyszalam ale ciekawi mnie jak to z tym pobytem , czy sie nalezy jak wrocisz po 3 mies , a jak po dluzszym czasie to nie