Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysia68

Furarginum a test ciążowy, proszę o pomoc

Polecane posty

Witam. Mam pytanie, od paru dni mam przeziębiony pęcherz i zażywam furarginum (po którym kolor moczu jest inny niż zwykle) jednak jak najszybciej chciałabym zrobić test ciążowy. Po ilu dniach od skończenia zażywania tego leku mogłabym go zrobić, bo chyba w czasie zażywania furarginum wynik będzie błędny, a może się mylę? Proszę o pomoc.

Gość truskawka23
poczytaj sobie moze cos na temat tego leku, ale wydaje mi sie ze mozesz zrobic test.

A myślisz, że już teraz mogę go zrobić, nawet jeśli ciągle zażywan ten lek?? Chodzi mi głównie o to, że ten mocz jest innego zabarwienia jak stosuje furalginum:/ dzięki za rade:)

Gość truskawka23
wpisz sobie w google.pl nazwe tego leku i poczytaj, albo moze poszkaj cos o testach ciazowych kiedy nie mozna ich wykonywac, na pewno beda podane nazwy lekow lub skladnikow lekow ktore moga zepsuc wynik testu, porownaj ze skladnikami swojego leku i bedziesz wiedziec czy mozesz zrobic go. troche namieszalam

Nie namieszałaś:P ważne, że chcesz pomóc.W instrukcji testu ciążowego znalazłam informację taką : \"Jedynie leki zawierające hCG (zwykle w formie zastrzyku) mogą mieć wpływ na wynik testu. Tabletki antykoncepcyjne, leki przeciwbólowe czy też antybiotyki nie mają wpływu na wynik testu\". Czyli może jednak to nie ma znaczenia czy zażywam furalginum czy nie, jak myślisz?

Gość truskawka23
a ten lek nie zawiera tego hcg czy czegos tam??? jezeli nie zawiera to chyba mozesz zrobic, to nie jest zaden antybiotyk ten furalginum???

Gość truskawka23
sorka sorka sorka, zle napisalam. antybiotyki nie wpluwaja na wynik testu.

Gość truskawka23
wydaje mi sie ze mozesz go zrobic, przeczytalas instrukcje, zalecenia, nie bierzesz tych zastrzykow to jest ok. wiec do dziela. powodzenia

Gość truskawka23
i jaka jest Twoja decyzja???

Chyba jutro z samego rana go zrobie...oby był wynik negatywny... Dzieki za rady, naprawde:)

Gość truskawka23
nie ma za co. no wlasnie test robi sie rano, wiec zycze powodzenia i trzymam kciuki zeby byl negatywny!!!