Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PRZYSZłA.MAMA.

IMIE DLA DZIECKA

Polecane posty

Gość PRZYSZłA.MAMA.

Za ok. dwa miesiące zostanę mamą dziewczynki, planuję dać jej na imię Magdalena. Co sądzicie o tym imieniu? Zauważyłam, że to imię jest coraz rzadziej nadawane, dawno nie słyszałam o kilkumiesięcznych Magdalenach, za to znam dużo Magdalen z roczników 1988-1989. Napiszcie, co sądzicie o tym imieniu, proszę :). Tylko bez wygłupów, dobrze?

Znam kilka Magd, i jakoś żadna mnie do siebie nie przekonała. No, ale to Twoja córeczka, i jesli imię to przyjemnie Ci się kojarzy, to czemu nie

Gość PRZYSZłA.MAMA.
Wybrałam je, bo mi się po prostu spodobało. Dopiero później zapoznałam się ze znaczeniem, dowiedziałam się, że pochodzi z jęz. aramejskiego, że oznaczało mieszkankę Magdalii, a nazwę Magdalia tłumaczono jako Wieża Ryb (chyba tak to było...). No, ale żeby było jasne, to po prostu podoba mi się to imię.

Imie Magdalena bardzo mi sie podoba,chcialam tak dac na imie córce. Niestety,te Magdaleny,które spotykalam \"sprawily\",ze córce dalismy inne imie.

Gość Dżejsika lub Kunegunda
:classic_cool:

Gość Może EWA albo ANIA
prosto i ładnie

niech bedzie :) tylko potem,zeby nikt nie wołał na nią Madzia..:P To odpada :P

Gość raczej nieeeeeeee ale jak ches
Magdalena mi sie nie podoba (imie oczywiscie) zreszta te agdy co znam to takie łajzy i dziwki puste wiec jak chcesz, proponuje Amelia sliczniee