Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmm

budowa domku na wsi

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmm

ile to może kosztować? tak w przybliżeniu, jakiego rzędu to kwota?

Gość hmmmmmmmmmmm
no jeszcze nic nie mam......przyszłościowo planuję, ile to może wynieść

Gość hmmmmmmmmmmm
upupupupupup

na pewno taniej niz w miescie kupisz grunt, co do wybudowania trudno powiedziec, bo zalezy z czego budujesz ? ile m2? itd...

Gość cena gleby wzrasta
Kup szybko glebę !

Gość hmmmmmmmmmmm
a może mi ktoś doradzić? :-(

Gość Agaa_27
jesli jest juz dzialka to taki do 140m ok 250tys. wlasnie z mezem planujemy budowe

moge Ci o tyle doradzic, zebys weszla na stronke muratora i tam sie wszystkiego dowiesz murator - forum - dzienniki budowy = extra lektura :)

Gość ja planuję za 220
grunt już mam, mąż większość sam zrobi

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
dziękuję za wszystkie wypowiedzi, przepraszam, że tak późno!

Gość XXXYYYZZZ
Można bardzo tanio mieć całoroczny domek z drewna. Musisz mieć wylane fundamenty (jak chcecie piwnicę, to wyjdzie drożej - można bez). Potem kupujesz jeden z gotowych domków, np. taki o powierzchni około 90 m2 kosztuje do 10 tys. (DZIESIĘĆ TYSIĘCY), ze stolarką okienno - drzwiową, podłogami itp. Układ pomieszczeń zwykle jest taki: na dole taras, salon, kuchnia, łazienka i składzik; na górze dwa pokoje i balkon. Ogrzewanie - kominek opalany drewnem lub elektryczny.

Gość XXXYYYZZZ
Oczywiście cena może być dużo wyższa, zależnie od bajerów, no i producenta. Ten sam domek, który w jednej dużejfirmie kosztował 26 tys., facet w pipiduwy w Bieszczadach zgodził się zrobić za 9 tys., oczywiście razem z materiałem. Do tego kominek, własnoręcznie przeze mnie wymurowany (kupiliśmy tylko wkład i dodatki) - więc wyszło naprawdę tanio. Z innymi robotami też cięliśmy koszty poprzez własną pracę.

wlasnie jestem na etapie szukania projektu domu z bali ale znajduje duzo drozsze niz napisales - gdzie sa takie tanie projekty. jesli moge wiedziec

Gość XXXYYYZZZ
Najpierw musisz znaleźć projekt domu, najlepiej gotowy, bo tani. Poszukaj w internecie, pojeździj po okolicznych biurach architektonicznych, także niektórzy producenci domów sprzedają czasem same projekty. Nie kupuj od razu - jak znajdziesz taki, który Ci się spodoba, musisz go skonsultować z wykonawcą, bo może okazać się, że pewne elementy są trudne do wykonania, co zwiększy koszty. Nie można samodzielnie "przerabiać" elementów konstrukcyjnych, bo to, co w projekcie, jest obliczone na wytrzymałość, i konstruktor podpisując się pod projektem bierze tym samym odpowiedzialność, że budynek nie zawali się. Do gościa numeru nie posiadam, bo nie mamay już z nim kontaktu - wyjechał za granicę. Proponuję pojechać w Bieszczady i poszukać - nasz też był "z łapanki". Mogę jedynie spróbowac dotrzeć do znajomego, który może Ci kogoś polecić. Jak dostanę na niego namiar, to Ci prześlę.

Gość XXXYYYZZZ
Trzeba trochę wysiłku, ale wtedy wychodz naprawdę tanio. I jeszcze jedno: jeżeli nikt z twoich bliskich nie posiada rzetelnej wiedzy i doświadczenia budowlanego - uważaj na partaczy! Potem mogą być problemy z odbiorem technicznym domu, instalacji itp, że nie wspomnę o problemach z samym domem! My na szczęście byliśmy w temacie, więc obyło się bez przykrych niespodzianek.

dzieki. ja pracuje w firmie instalacyjnej wiec sie na tym znam, a moj ojciec prawie sam wybudowal sobie dom tylko, ze o bylo kilkanscie lat temu i teraz sie nazmienialo i jest juz za stary aby fizycznie nam pomoc ale wiedza zawsze. juz mnostwo projektow obejrzalam tylko za projekt z wykonaniem licza duzo wiecej niz Ty napisales.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas
hmm znam gościa który z pomocą sąsiadów postawił chatę (goło w środku) za 26 000, materiały nowe, 120 metrów na własnej działce. Także jak zrobi środek to w 60 kola sie zamknie.

Gość a takie domki sa
stabilne bezpieczne? wytrzymają ostre wichury...? takie domki to chyba dobre są na lato ale mieszkać w zimie?????ogrzewanie moze sporo kosztować...

Gość w lepszej sytuacji...
to po co budowac takie cos jeśli pewnie mozna w takim domku zyc tylko wiosne i lato???????to juz lepiej miec tradycyjny domek.

Gość mówicie o domu jakie budują
na działkach (warzywnych) czy o normalnym domu? bo już zgupiałam. Co wy ludzie dom za 10tys. Porządny garaż jest droższy nawet przy własnej robociźnie. Gdzie projekty, media. Bujda z tymi cenami...