Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka34

Pytanie do wieloródek po porodach SN

Polecane posty

Gość fiolka34

Jestem 3 miesiące po porodzie (drugim) i jestem zaniepokojona wyglądem sromu. Do tej pory nie zwracałam na to uwagi ale między wargami sromowymi wewnętrznymi mam taką kulę i ona już uwypukliła mi się trochę na zewnątrz ( wyczuwam ją już w czasie podmywania się ).Ostatnio jak zaczęłam badać szyjkę ( nat. metody antykoncepcji) to z przerażeniem odkryłam ze ta kula jest ogromna i mi to wygląda na część szyjki ( jeden z tych boków które się rozwierają np. do porodu)

Gość fiolka34
Oczywiście pytanie brzmi : czy to normalne po 2 porodach? ( ostatnie dziecko ponad 4 kg ważyło?

Ja po 3 porodach nie mam żadnych kul i nigdy o czymś takim nie słyszałam. Śmigaj do lekarza, może Ci się jakaś narośl robi, albo miałaś szyte nierozpuszczalnymi szwami i zapomnieli Cię o tym poinformować;)

Gość fiolka34
Dzięki za odpowiedż- szwy byly rozpuszczalne na pewno - a do lekarza dopiero mam termin na 24 .03. - do tego czasu chyba osiwieję .

Gość milona
Powinnas sie udac wczesniej do lekarza jesli jestes tak bardzo zaniepokojona.

Gość fiolka34
Leczę sie prywatnie u lekarza już od lat ale u niego terminy ponad miesiąc na konkretną godzinę .Można też na bieżąco na " czekanie" ale to przy małym dziecku i karmieniu piersią nie da rady bo czeka sie naprawdę parę godzin a zauważyłam "to" dopiero niedawno.......

Gość doradzam
ale jesli bardzo sie niepokoisz to mozesz jeden raz isc do nie "swojego" lekarza-prawda?

Gość zwykły człowiek 775
Nie chcę Cię straszyć, ale może to obsuwa się macica? Po Twoim opisie trudno cokolwiek podejrzewać. Idź jak najszybciej do lekarza. Może najpierw do niego zadzwoń i wyjaśnij, że sprawa jest pilna.