Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nygusek

Gardło

Polecane posty

Gość nygusek

Witam wszystkich Proszeo pomoc . Mam uciązliwy problem, od kilku lat zalega mi w gardle spływająca z góry wydzielina. Powoduje to pewnego rodzaju drapanie w gardle, uczucie jakbym nałykał sie kurzu , zresztą czuje stojącą wydzieline w gradle co nie jest za miłe, a wrędz denerwujące. Nie palę papierosów, miałem robioną gastroskopie (lekarz nie stwierdził zmian ,co wyklucza wiene żołądka, jakiś wrzodów itp..). Byłem na tomografi komputeropwej zatok, są jakieś zmiany ,z tego powodu brałem antybiotyk 3 tygodnie na zapalenie zatok. Być może jestem alergikiem ,z powodu codzienego porannego kataru biorę alertek z buderinem, katar zatrzymałem a wydzielina w gardle nadal stoji. Wydzielina spływa na bierząco, jeżeli uda mi się ją przepchnąc jakąś kanapką to za 10 minut mam nową porcję. Juz mi ręce opdają, nie wiem co mam robić.

Gość AsiaJ.
To może wynikać z niewłaściwej diety. Nadmiar białka mleka krowiego, białe pieczywo powodują nadmierne wydzielanie śluzu, który zalega w zatokach i jelitach. Proponuję zrezygnować na jakiś czas z mleka, białego sera, pieczywa z mąki pszennej, żeby oczyścić organizm.

Gość nygusek
Mleka za wile nie pijam, białego sera .....nie pamiętam kiedy jadłem, co do pieczywa z mąki przennej, jadam prawie tylko chleb, bułki żadko kiedy. Za to przyznam się szczerze że zje się często jakąś pizze, naleśnika itp.. powiedz mi tylko jak długo trzymać taką diete, i co jaszcze w szczególności omijać z daleka ??

Gość AsiaJ.
Głównie mąkę pszenną i nabiał. Jak długo? Kilka miesięcy. Mój mąż, kiedy tylko zje coś z tych rzeczy od razu ma katar z powrotem. W Stanowicach przed Oławą (od str. Wrocławia) jest lekarka z Ukrainy, która leczy ziołami i bez dotykania wie, co się w człowieku dzieje i dlaczego. Możesz zadzwonić i umówić się na wizytę. To kosztuje trochę i czeka sie około miesiąca, ale już bardzo wielu osobom pomogła, tel. 0713030152. Nie jest czarownicą!

Gość AsiaJ.
Możesz zamienić pieczywo pszenne na żytnie, ryżowe, Wasa; masło na roślinne; makę pszenną na żytnią, ryżową, kukurydzianą; sery na ser Mozarella - bez białka mleka krowiego. Warto pić herbaty ziołowe, jeśli lubisz, np. mięta, rumianek, róża itp. Dużo owoców i warzyw, ryb.